• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υπερκινησίες και «τικ» στα παιδιά

Υπερκινησίες και «τικ» στα παιδιά

Υπερκινησίες και «τικ» στα παιδιά

Πολλές φορές παρατηρούμε μερικές κινήσεις, οι οποίες κατά κανόνα είναι υπερκινητικές, αλλά μοιάζουν με «τικ» σταδιακά. Π.χ. η συχνή έξοδος της γλώσσας και η επικάλυψη με αυτήν των χειλιών ή ακόμη περισσότερο το συνεχές χάϊδεμα των μαλλιών ή το «τράβηγμα» κάποιων τμημάτων του προσώπου, ιδιαίτερα του αυτιού ή της μύτης.

Πρόκειται σε αυτή την περίπτωση για χαρακτηριστικές υπερκινήσεις, οι οποίες οφείλονται σε μια κεντρική βλάβη, αλλά «χρησιμοποιούνται» από τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο ή με αυτές τις κινήσεις, έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν κοινωνικά αυτή τη διαταραχή.

Ο διαγνώστης πρέπει να τα παρακολουθεί αυτά και σε συνεργασία με δασκάλους και γονείς να εντοπίζει την έκταση της, να προχωράει στις διαγνωστικές μεθόδους που επιβάλλονται και να μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά όσο γίνεται. Εάν όλα αυτά γίνουν σε ένα ουσιαστικά σύντομο χρονικό διάστημα, είναι δυνατόν να έχουμε μια καλή εξέλιξη της νόσου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Alzheimer και συνθετικά πεπτίδια
Η «καινούργια μόδα» της προσπάθειας να βρεθεί κάποιο εμβόλιο για τη νόσο του Alzheimer οδήγησε στην έρευνα για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Περισσότερα...



Ύπνος,όνειρα, στάδιο REM
Το στάδιο REM χαρακτηρίζεται και σαν «παράδοξος ύπνος» κατά τον οποίο έχουμε τις περισσότερες «φάσεις» ονείρων. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit