• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Δυο τύποι αρτηριοσκληρωτικών ανευρυσμάτων

Δυο τύποι αρτηριοσκληρωτικών ανευρυσμάτων

Δυο τύποι αρτηριοσκληρωτικών ανευρυσμάτων

Οι πολύχρονες έρευνες στον τομέα των ανευρυσμάτων που γίνονται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες νευρολογικές κλινικές του κόσμου έχουν δείξει δυο τύπους αρτηριοσκληρωτικών ανευρυσμάτων.

Οι παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια στη Βιονευρολογική, ιδιαίτερα μετά την ανάπτυξη των νέων τεχνικών, όπως της μαγνητικής και υπολογιστικής αγγειογραφίας, δίνουν στοιχεία που πιστοποιούν αυτό το διαχωρισμό.

Ο ένας τύπος των αρτηριοσκληρωτικών ανευρυσμάτων, που ιδιαίτερα προσβάλλει τη βασική αρτηρία, είναι αυτός της σωληνοειδούς επέκτασης που έχει το ίδιο το αγγείο.

Σε άλλες περιπτώσεις, πρόκειται για δευτερογενή ανεξάρτητα ανευρύσματα, τα οποία αναπτύσσονται ξαφνικά στο «έδαφος» κάποιων αθηρωματωδών διαταραχών και βρίσκονται σε ανεξάρτητη θέση από τα μεγάλα αγγεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αυτοβιογραφική μνήμη και ο «κύκλος πάπετς»
Η αυτοβιογραφική μνήμη είναι συγκεκριμένο τμήμα της λειτουργίας του εγκεφάλου κυρίως στην περιοχή της μεταιχμιακής λειτουργίας η οποία είναι χαρακτηριστική σε ότι αφορά τη συγκέντρωση στοιχείων για την προσωπικότητα του ατόμου, όπως π.χ. νούμερα τηλεφώνου, χαρακτηριστικά, διευθύνσεις, τοποθεσίες και ότι έχει σχέση με την καθημερινότητά του. Περισσότερα...



Κακοήθης αϋπνία και διαταραχές των κινήσεων
Οι ασθενείς που πάσχουν από μια κακοήθη αϋπνία, εκτός από αυτήν την αγρυπνία και κυρίως τη διαταραχή της συνείδησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν και μια αδυναμία σωστής συντόνισης των κινήσεων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις «λεπτές» κινήσεις και την αρμονία Περισσότερα...



Όταν τα φάρμακα δεν «φτάνουν» στον εγκέφαλο
Υπάρχουν ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες οι οποίες πρέπει να φτάσουν στον εγκέφαλο, προκειμένου να αποφευχθούν άσχημες παθολογικές καταστάσεις που οδηγούν σε νευροεκφυλίσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος ∙χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η νόσος του Alzheimer και οι επιληψίες. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit