• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο έρπης και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Ο έρπης και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Ο έρπης και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Τα τελευταία χρόνια πλέον είναι γνωστό ότι η ύπαρξη ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, άσχετα με τη μορφή του, δηλαδή, αν είναι έμφρακτο, ισχαιμικό ή αιμορραγία, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, πάρα πολλές φορές βασίζεται στη δημιουργία μιας λοιμώδης διαδικασίας και κυρίως μετά από κάποιο στέλεχος του έρπη.

Μάλιστα σε αυτά τα άτομα, όταν υπάρχει μια γενετική προδιάθεση, σε ότι αφορά την «αντίσταση» στον έρπη, τότε οι καταστάσεις αυτές είναι πιο συχνές και επαναλαμβανόμενες. Γενικά, όμως, ο έρπης λόγω της «ύπουλης» συμπεριφοράς που έχει εντός των εγκεφαλικών νεύρων είναι πάρα πολύ επικίνδυνος.

Μπορεί επί χρόνια να είναι ανενεργός και όταν θα έρθει η «κατάλληλη» στιγμή, σε «συνεργασία» μαζί με μια αθηρωματώδης εξέλιξη, ένα έντονο στρες και κάποιο πυρετό, να δημιουργήσει ένα έντονο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλικός αιματικός φραγμός και νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις
Οι νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος και ειδικότερα του εγκεφάλου, όπως π.χ. η νόσος τουAlzheimer, όπως τις γνωρίζουμε μέχρι τώρα ήταν γνωστές κυρίως απ’ τις κλινικές εικόνες και τα συμπτώματα τους. Περισσότερα...



Επιφανείς προσωπικότητες και «τικ»
Η μελέτη των «τικ» ξεκινάει πριν πολλά χρόνια. Περισσότερα...



Ασθένειες σε οικονομική κρίση
Χωρίς αμφιβολία, πάντοτε οι οικονομικές αναταραχές οδηγούσαν σε μεγάλα ιατρικά προβλήματα και ακόμη χειρότερα δυσκόλευαν τη λύση τους Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 1/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit