• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Παράγοντες εγκεφαλικού επεισοδίου

Παράγοντες εγκεφαλικού επεισοδίου

Παράγοντες εγκεφαλικού επεισοδίου

Ο κύριος λόγος της εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως έχουν δείξει διεθνείς έρευνες και όπως εμείς πιστοποιούμε από τις παρατηρήσεις μας σε ασθενείς με τέτοια προβλήματα στη Βιονευρολογική, είναι ο «συγκερασμός» διάφορων επικίνδυνων παραγόντων.

Ένας από τους κύριους παράγοντες είναι η αυξημένη αρτηριοσκλήρωση σε εγκεφαλικά αγγεία, όπου δημιουργούνται πλάκες πάνω στις οποίες προκύπτουν ενδοθηλιακές διαταραχές, όπου με διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις αναπτύσσονται διάφορες λοιμώξεις.

Για τις λοιμώξεις αυτές είναι υπεύθυνοι διάφοροι οργανισμοί και ιοί, οι οποίοι με τη σειρά τους δημιουργούν μια διαταραχή στην τοπική αιμάτωση του εγκεφάλου.

Έτσι λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε «μικρο»-αιμορραγίες, «μικρο»-ισχαιμικά ή ακόμη και «μικρο»-έμφρακτα που σαν τελικό αποτέλεσμα έχουν τη γέννηση του εγκεφαλικού επεισοδίου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλογράφημα, κληρονομικότητα, επιληψία
Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) είναι το κύριο διαγνωστικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την επιληψία συστηματικά από τη δεκαετία του πενήντα. Περισσότερα...



Πώς αντιμετωπίζεται ένα καρωτιδο-σηραγγώδες συρίγγιο;
Γενικά, οι αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες και ιδιαιτέρα αυτές οι περίπλοκες, όπως είναι το καρωτιδο-σηραγγώδες συρίγγιο χρειάζονται, κατά κύριο λόγο, χειρουργική επέμβαση Περισσότερα...



Νέα από τη σκλήρυνση κατά πλάκας τον Ιούνιο του 2013
Στη στήλη «Ιατρική» το περιοδικό «Εγκέφαλος και πνεύμα» της Γερμανίας δημοσιεύει ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με την κατάσταση της έρευνας, της γνώσης και ότι άλλο σχετικό αφορά τη σκλήρυνση κατά πλάκας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit