• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Προγράμματα κινήσεων

Προγράμματα κινήσεων

Προγράμματα κινήσεων

Ο οργανισμός έχει γενετικά προγραμματισμένα συστήματα κινήσεων. Αυτά τα προγράμματα κινήσεων, τα οποία είναι γενετικά μεταδιδόμενα, επηρεάζονται σαφώς από εξωτερικές και εσωτερικές καταστάσεις.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται και μια ιεραρχία εμφάνισης και δράσης των προγραμμάτων αυτών. Η κινητική ολοκλήρωση του ατόμου είναι αποτέλεσμα της εμφάνισης και της δράσης αυτών.

Όταν υπάρχει διαταραχή αυτών των προγραμμάτων ή αυξομειώσεις στην ένταση του βαθμού της ιεραρχίας που έχουν, εμφανίζονται οι κινητικές διαταραχές.

Οι κινητικές αυτές διαταραχές, ανάλογα με την ένταση της διαταραχής του προγράμματος και την ιεραρχία που έχει, εμφανίζουν διάφορες κλινικές εικόνες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η άρνηση της τροφής
Η άρνηση της τροφής αποτελεί μια διαταραχή του ενστίκτου της πείνας και αποτελεί μια παθολογική εγκεφαλική κατάσταση. Περισσότερα...



Τα «μικροσυμπτώματα» των εγκεφαλικών όγκων
Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει «μικροσυμπτώματα» να εμφανίζονται πριν τη διάγνωση ενός μεγάλου εγκεφαλικού όγκου Περισσότερα...



Άνοια προμετωπιαίου λοβού, κληρονομικότητα
Στις περιπτώσεις πιστοποιημένης άνοιας του προμετωπιαίου λοβού και μάλιστα όταν υπάρχει και παρουσία επιληπτογενούς δραστηριότητας, πρέπει πάντοτε να ελέγχεται και ο παράγοντας της κληρονομικότητας. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 7/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit