Η αλλαντιαση και οι μυϊκες κραμπες - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΪΚΕΣ ΚΡΑΜΠΕΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η αλλαντίαση και οι μυϊκές κράμπες

Η αλλαντίαση και οι μυϊκές κράμπες

Η αλλαντίαση και οι μυϊκές κράμπες

Οι μυϊκές κράμπες από καθαρή αλλαντίαση είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο, διότι η αλλαντίαση πλέον εμφανίζεται όλο και σπάνια λόγω της ενημέρωσης και της φροντίδας σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.

Η αλλαντίαση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε «χαλασμένο» κρέας ή μη αρκετά καλά επεξεργασμένο και προκαλεί μια δηλητηρίαση, η οποία βασίζεται στην αλλαντική τοξίνη που παράγεται από το κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Η τοξίνη αυτή είναι ένα «δηλητήριο» υψηλής τοξικότητας που χρειάζεται μέρες μέχρι και εβδομάδες για να αναπτυχθεί μέσα στον οργανισμό· όσο πιο γρήγορα αναπτύσσεται τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται η κατάσταση.

Ακόμη και σήμερα όμως η αλλαντίαση παραμένει μια περίεργη και επικίνδυνη ασθένεια που το χαρακτηριστικό της είναι να προκαλεί μυϊκούς σπασμούς κυρίως στο πρόσωπο σε πρώτο κλινικό βαθμό και μετά να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Υπαρξιακό άγχος και αναζήτηση στυλοβάτη
Σε άτομα ευαίσθητα με νευροψυχιατρικά νοσήματα παρουσιάζεται, όπως έχουμε δει πολλές φορές στην Βιονευρολογική, το πρόβλημα του υπαρξιακού άγχους και της κατεύθυνσης του προς «δημοφιλείς» ή άλλες λύσεις, που κατευθύνονται από ευρέως αποδεκτά λαϊκά αισθήματα π.χ. από την τηλεόραση. Περισσότερα...



Υπάρχει η μορφή της εντοπισμένης αμνησίας;
Ναι. Στη Βιονευρολογική τη βλέπουμε τακτικά μετά από βαριά τροχαία ατυχήματα όπου άτομα που έχουν συμμετάσχει σε αυτά απομονώνουν κάποια γεγονότα και πρόσωπα από τη μνήμη τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Περισσότερα...



Στρες και οφθαλμικός καταρράκτης
Μια από τις πιο επικίνδυνες εξελίξεις για τις οφθαλμολογικές διαταραχές στα νευρολογικά νοσήματα είναι και η δημιουργία του καταρράκτη, μετά από έντονο στρες Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit