• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μυϊκές κράμπες εξαιτίας του κλωστηριδίου της αλλαντίασης

Μυϊκές κράμπες εξαιτίας του κλωστηριδίου της αλλαντίασης

Μυϊκές κράμπες εξαιτίας του κλωστηριδίου της αλλαντίασης

Το κλωστηρίδιο της αλλαντίασης αναπτύσσεται κυρίως αναερόβια, δηλαδή χωρίς την ύπαρξη αέρα, και πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ γρήγορα στα σφαγεία, καθώς επίσης και σε πρωτεϊνούχα παρασκευάσματα φυτών που έχουν αναμειχτεί όμως με χώμα.

Γενικά είναι γρήγορη η ανάπτυξη του στις περιπτώσεις εκείνες όπου δεν υπάρχει μεγάλος βαθμός καθαριότητας ή αναγκαίος βρασμός.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο σε όλες αυτές τις καταστάσεις είναι η ανάπτυξη μυϊκών σπασμών σε όλα τα σημεία του σώματος και κυρίως στο πρόσωπο, χωρίς όμως την άμεση παρουσία πυρετού.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αντίσταση στην ινσουλίνη και οι κολλαγονώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος
Η αντίσταση στην ινσουλίνη, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, είναι συνοδό φαινόμενο πάρα πολλών ασθενειών Περισσότερα...



Η αυτοβιογραφική μνήμη και ο «κύκλος πάπετς»
Η αυτοβιογραφική μνήμη είναι συγκεκριμένο τμήμα της λειτουργίας του εγκεφάλου κυρίως στην περιοχή της μεταιχμιακής λειτουργίας η οποία είναι χαρακτηριστική σε ότι αφορά τη συγκέντρωση στοιχείων για την προσωπικότητα του ατόμου, όπως π.χ. νούμερα τηλεφώνου, χαρακτηριστικά, διευθύνσεις, τοποθεσίες και ότι έχει σχέση με την καθημερινότητά του. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit