• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πόσο τακτικά εμφανίζεται η οικογενειακή κακοήθης αϋπνία;

Πόσο τακτικά εμφανίζεται η οικογενειακή κακοήθης αϋπνία;

Πόσο τακτικά εμφανίζεται η οικογενειακή κακοήθης αϋπνία;

Αναμενόμενα μια τέτοια κλινική εικόνα με τόση δύσκολη συμπτωματολογία και με τόσες «λανθάνουσες» κλινικές καταστάσεις αποτελεί κατά κανόνα ένα διαγνωστικό πρόβλημα.

Αυτό το διαγνωστικό πρόβλημα ήταν ακόμη εντονότερο τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης των ιδιαίτερων κλινικών εκείνων διαγνωστικών μέσων που είναι απαραίτητα για τη σωστή και έγκαιρη διάγνωση αυτών των βλαβών και την εκτίμηση των συμπτωμάτων.

Τα τελευταία χρόνια λόγω ακριβώς της εξέλιξης των διαγνωστικών δυνατοτήτων και της βελτίωσης αυτών, οι διαγνώσεις των χρόνιων κακοήθων αϋπνιών γίνονται και πιο εύκολες και πιο γρήγορες και η εκτίμηση αυτών ακόμη πιο σωστή.

Πρέπει να πούμε ότι ενώ οι χρόνιες κακοήθεις αϋπνίες μέχρι τώρα εμφανίζονταν σπάνια, τώρα τελευταία εντοπίζονται όλο και τακτικότερα, ανεξάρτητα από γεωγραφικά διαμερίσματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Κλινικά «μεμονωμένο» σύνδρομο και η σκλήρυνση κατά πλάκας
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η έκφραση κλινικά «μεμονωμένο» σύνδρομο Περισσότερα...



Καθυστερημένη διάγνωση στο σύνδρομο του κινητικού νευρώνα
Υπάρχει μια κοινή απογοήτευση μεταξύ των γιατρών, σε ότι αφορά τη θεραπευτική αντιμετώπιση μετά τη διαπίστωση της νόσου του κινητικού νευρώνα Περισσότερα...



Νευρικό σύστημα και αποκεντρομολοποίηση
Αποκεντρομολοποίηση λέμε όλες εκείνες τις καταστάσεις όπου ένα νευρολογικό πρόβλημα παρουσιάζει μια διαταραχή, μακριά από την περιοχή που συμβαίνει το τραυματικό ή όποιο άλλο επεισόδιο. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 9/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit