• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά ένα «υβρίδιο»;

Είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά ένα «υβρίδιο»;

Είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά ένα «υβρίδιο»;

Τα καινούργια αποτελέσματα των νευροεπιστημών συγκλίνουν όλα στην άποψη ότι πιθανόν μια ανθρώπινη συμπεριφορά αποτελεί ένα «υβρίδιο»· ένα «υβρίδιο», το οποίο σαν βιολογικό φαινόμενο αναπτύχθηκε με την εξέλιξη του ανθρώπου και δημιούργησε μια εγκεφαλική δραστηριότητα.

Αυτή η εγκεφαλική δραστηριότητα με τον καιρό «επεκτάθηκε» στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου κάτω από κάποιους εγκεφαλικούς μηχανισμούς, οι οποίοι δέχονται μια «συνεχή» μετεξέλιξη. Το «υβρίδιο» αυτό είναι αυτό που εξετάζουμε σήμερα, ενώ βρίσκεται σε μια συνεχή δραστηριότητα εξελικτικού φαινομένου.

Πρέπει οι νευροεπιστήμονες σε αυτόν τον τομέα να στρέψουν την προσοχή τους και τις σκέψεις και έρευνες τους και να τροποποιήσουν τις μεθόδους τους, προκειμένου να γίνει κατανοητή αυτή η κατάσταση. Απ’ ότι φαίνεται όλα είναι σε καλό δρόμο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Η Ινδική Κάνναβη και η χρήση της στην ιατρική
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα της ινδικής κάνναβης. Περισσότερα...



Η α-συνουκλεΐνη και η νόσος του πάρκινσον
Η νόσος του πάρκινσον είναι μια πάρα πολύ χαρακτηριστική νευρολογική ασθένεια με διαταραχές της κίνησης, της έκφρασης και του νευροφυτικού συστήματος Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit