• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O εγκεφαλογραφικός τύπος του ατόμου

O εγκεφαλογραφικός τύπος του ατόμου

O εγκεφαλογραφικός τύπος του ατόμου

Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα ενός ατόμου αποτελεί και ένα ίδιο χαρακτηριστικό του ατόμου. Όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική εδώ και πολλά χρόνια, καταγράφοντας εγκεφαλογραφήματα διάφορων ανθρώπων σε διάφορες καταστάσεις κάτω από διάφορες συνθήκες, καταλήγουμε στο ότι υπάρχουν χαρακτηριστικοί τύποι ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων που αναλογούν κατά κάποιον τρόπο στα «δαχτυλικά» αποτυπώματα του ατόμου και έτσι ο καθένας έχει το δικό του τύπο.

Χωρίς να διαπραγματεύεται κανείς το παθολογικό ή φυσιολογικό του τύπο, αρκείται στο χαρακτηρισμό του, προκειμένου να ξέρει πως ακριβώς λειτουργεί στην κάθε περίπτωση ο εγκέφαλος του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκέφαλος και διανοητική προσπάθεια
Πολλές φορές σε δύσκολες καταστάσεις αισθανόμαστε πονοκέφαλο ή μία υπερδιέγερση· αυτό συμβαίνει γιατί σε καταστάσεις έντασης ο εγκέφαλος προσαρμόζεται μαθαίνοντας γρήγορα, με αποτέλεσμα να «αυξάνει» τον όγκο του. Περισσότερα...



Η μεθερπητική νευραλγία
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νευροφυτικού πόνου είναι η μεθερπητική νευραλγία. Περισσότερα...



Αύξηση της αρτηριακής πίεσης και οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια
Όπως έχουμε παρατηρήσει εδώ στους ασθενείς στη Βιονευρολογική που παρουσιάζουν το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας, η παθογένεση του συνδρόμου αυτού αν και παραμένει άγνωστη, βασίζεται όμως στη θεωρία που αποδίδεται σε μια απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 6/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit