• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Στοιχεία του εγκεφαλογραφήματος ποικίλου ρυθμού

Στοιχεία του εγκεφαλογραφήματος ποικίλου ρυθμού

Στοιχεία του εγκεφαλογραφήματος ποικίλου ρυθμού

Το εγκεφαλογράφημα του ποικίλου ρυθμού είναι μια φυσιολογική παραλλαγή του εγκεφαλογραφήματος, αλλά οριακή. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα, στα οποία ο εγκέφαλος τους, όπως έχουμε διαπιστώσει και στη Βιονευρολογική, δρα με διαφορετικές συχνότητες κατά διαφορετικά διαστήματα σε διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου.

Συνήθως το σχήμα και το ύψος του δυναμικού, καθώς επίσης και η συχνότητα του αλλάζουν περιοδικά μέσα στο ίδιο το εγκεφαλογράφημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο κανείς να αποφανθεί για την παθογνωμονικότητα του εγκεφαλογραφήματος.

Αντίθετα, περιορίζεται στο να το χαρακτηρίσει ασταθές και ποικίλου ρυθμού, προκειμένου να το έχει στη σκέψη σαν μια δυνατότητα επανελέγχου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η μια πιθανή μεταβολή του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα αντανακλαστικά «εκκρεμές»
Κατά την εξέταση των αντανακλαστικών, και ειδικά των κάτω άκρων, όταν αυτά «κρέμονται», δεν πατούν δηλαδή σε στέρεο έδαφος, τότε μετά την πρόκληση τους, αντανακλαστική, βλέπουμε το κάτω άκρο να πηγαινοέρχεται όπως το εκκρεμές Περισσότερα...



Εγκέφαλος και μουσική
Αναμφισβήτητα η σημασία της μουσικής για την ανθρώπινη ζωή και τη συμπεριφορά του ατόμου αλλά ακόμα και για τα ζώα είναι σ’ όλους γνωστή. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit