Ηλεκτροεγκεφαλογραφημα και κοπωση - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΠΩΣΗ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και κόπωση

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και κόπωση

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και κόπωση

To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο «εργαλείο», σε ότι αφορά την έρευνα του εγκεφάλου· μας δίνει χαρακτηριστικά στοιχεία για διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, σε διάφορες καταστάσεις και σε διάφορους χρόνους.

Μια από τις «ικανότητες» του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος είναι να εντοπίζει την κόπωση και μάλιστα το εύρος της, την έκταση της και την ιδιομορφία της σε κάθε άτομο. Χαρακτηριστικά κύματα είναι τα λεγόμενα «14 ανά δευτερόλεπτο» θετικά κύματα.

Πρόκειται για τα κύματα στην εικόνα που κυρίως εμφανίζονται στους κροταφικούς λοβούς. Με την εντόπιση αυτών των κυμάτων στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα μπορούμε να ελέγχουμε τη δυνατότητα του ατόμου, σε ότι αφορά καταστάσεις που είναι συνδεδεμένες με κόπωση.

Επίσης μπορούμε να ελέγχουμε τη λειτουργία αυτή της κόπωσης σε διάφορες καταστάσεις και σε διάφορα χρονικά διαστήματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εγκεφαλογράφημα είναι μια ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή στα παιδιά, μπορούμε να φανταστούμε τι δυνατότητες έχει, προκείμενου να εντοπιστεί εύκολα η κόπωση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ίλιγγος, κώφωση, εμβοές
Υπάρχει μια κατάσταση που παρουσιάζεται τελείως ξαφνικά, ιδιαίτερα σε καταθλίψεις, ή μετά από έντονο στρες, ακραία δραστηριότητα, στέρηση ύπνου και γενικά ταλαιπωρία. Περισσότερα...



Οι πρωτεΐνες TAU και οι μεταφορές
Οι πρωτεΐνες TAU αποτελούν εκείνο το σκελετό πάνω στο οποίο εντός του εγκεφαλικού νευρικού κυττάρου δημιουργείται ο «σωλήνας» μέσω του οποίου μεταφέρονται διάφορες πολύτιμες ουσίες για το μεταβολισμό και την αναπαραγωγή του κυττάρου Περισσότερα...



Η όραση σε ενδοκρανιακές βλάβες
Οι ενδοκρανιακές βλάβες, κάθε μορφής, σχεδόν πάντα προκαλούν διαταραχές της όρασης Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit