• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Tα «κορυφαία» κύματα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος

Tα «κορυφαία» κύματα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος

Tα «κορυφαία» κύματα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος

Πρόκειται για κυματομορφές που όταν καταγράφονται στο εγκεφαλογράφημα δείχνουν χαρακτηριστικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται ο εγκέφαλος.

Στα εργαστήρια της Βιονευρολογικής που οι έρευνες του εγκεφάλου δια του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος είναι καθημερινές, αυτά τα «κορυφαία» κύματα αποτελούν ένα πολύ σοβαρό δείκτη, προκειμένου να αποφανθεί κάποιος σε ότι αφορά την εγρήγορση του εγκεφάλου.

Όπως φαίνονται στην εικόνα, αυτά τα κύματα είναι ενδεικτικά της κατάστασης του εγκεφάλου, όταν αρχίζει πλέον και «πέφτει» η εγρήγορση και αρχίζει ο ύπνος.

Όταν κάνουμε εγκεφαλογράφημα εικοσιτετράωρης καταγραφής, τότε αυτά τα κύματα τα βρίσκουμε τακτικά στο πρώτο στάδιο του ύπνου. Η έλλειψη αυτών των κυμάτων δείχνει μια αδυναμία του ατόμου για χαλάρωση και για ύπνο. Η δε εκτίμηση αυτών είναι ουσιαστική για διάφορες παθολογικές καταστάσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Άλγος και γενετική
Ο πόνος γενικά σε όποιο σημείο του σώματος και να δημιουργείται έχει μία ορισμένη διαδικασία όπου διάφορα μόρια, αναλόγως με την κατασκευή τους, τον τόπο παραγωγής τους και τη σύνθεσής τους, δημιουργούν τα διάφορα άλγη. Περισσότερα...



Όταν αλλάζει η κοινωνική συμπεριφορά του μεσήλικα
Υπάρχουν άνθρωποι που εντελώς ξαφνικά, χωρίς κανένα προειδοποιητικό στοιχείο, ύστερα από ένα στρεσογόνο γεγονός ή κοινωνική πίεση, αλλάζουν τη συμπεριφορά τους απότομα και ουσιαστικά Περισσότερα...



Πρόσωπο, ιγμόρεια: «μια επικίνδυνη γειτονιά»
Στη Βιονευρολογική εδώ και χρόνια έχουμε δει ότι μπορεί μια ιγμορίτιδα, τόσο των μετωπιαίων κόλπων όσο και της άνω γνάθου, να μην είναι τίποτα ιδιαίτερα έντονο κλινικό, αλλά μπορεί να προκαλέσει μια χρόνια εστία για πάρα πολλές άλλες παθήσεις Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit