• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

«Τοξικές» πρωτεΐνες και μικρόβια

Οι χρόνιες έρευνες έχουν καταδείξει ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα «πάσχει» πολλές φορές με διάφορες κλινικές εικόνες που παρουσιάζονται από μια παθολογική συγκέντρωση «τοξικών» πρωτεϊνών.

Οι «τοξικές» αυτές πρωτεΐνες, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, πολλές φορές έχουν άμεση σχέση με μια φλεγμονή ή με την παρουσία μικροβίων εντός του νευρικού συστήματος. Η παρουσία αυτή των μικροβίων έχει σαν αποτέλεσμα τον επηρεασμό της λειτουργίας των πρωτεϊνών.

Χαρακτηριστικές διαταραχές εμφανίζονται όταν οι «τοξικές» αυτές πρωτεΐνες αρχίζουν και «συνδέονται» με τα μικρόβια, καθώς επίσης και στον τρόπο μεταφοράς και πολλαπλασιασμού τους μετά από τον επηρεασμό αυτό.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι παθολογικές εικόνες νευροψυχιατρικού χαρακτήρα έχουν πολλές φορές τη βάση τους στη διαταραχή αντιμετώπισης ή πρόσληψης των μικροβίων αυτών από τις διάφορες πρωτεΐνες του οργανισμού, τις οποίες η σύνδεση αυτή επηρεάζει άμεσα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Εκκλησιαστικά αρχεία και η νόσος του Alzheimer
Οι Γερμανοί και ιδιαίτερα οι Βαυαροί που χαρακτηρίζονται για την πειθαρχία και καταγραφή, μπορούν μεταξύ άλλων να προσφέρουν και μια μεγάλη ουσιαστική ιατρική υπηρεσία· πρόκειται για τα ιστορικά αρχεία που φυλάνε οι διάφορες εκκλησίες και κυρίως στην περιοχή της Βαυαρίας, σχετικά με την υγεία και τη γενετική σύσταση των διάφορων πιστών Περισσότερα...



Παχυσαρκία και μυελοπάθεια
Τακτικά συνδέονται οι δυο έννοιες κάτω από το πρίσμα, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, ότι μπορούν να συμβούν σε περιπτώσεις που έχουμε χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit