• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

To σύνδρομο Stiff-man και η κληρονομική προδιάθεση

To σύνδρομο Stiff-man και η κληρονομική προδιάθεση

To σύνδρομο Stiff-man και η κληρονομική προδιάθεση

Έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια και το έχουμε παρατηρήσει και εμείς στη Βιονευρολογική ότι το σύνδρομο αυτό παρουσιάζεται πάρα πολλές φορές σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα.

Η γενετική προδιάθεση μπορεί να συμβαδίζει και με μια αυτοάνοση προδιάθεση, η οποία το προκαλεί και δημιουργεί τη χαρακτηριστική εικόνα των επώδυνων συσπάσεων στο πρόσωπο μετά από μια ψυχική επιβάρυνση.

Το πρόσωπο γίνεται σαν μια «επώδυνη» μάσκα, ακίνητη, ο ασθενής εκφράζεται δύσκολα ή καθόλου και οι σπασμοί απλώνονται και γύρω γύρω από την κεφαλή, κυρίως στην περιοχή του αυχένα και της πλάτης.

Το σύνδρομο αυτό είναι δύσκολο στην αντιμετώπιση του και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν αργεί να τεθεί η διάγνωση και να πιστοποιηθεί η αντίδραση του ασθενούς.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι το scrapie;
Το scrapie είναι μια γνωστή ασθένεια στην Αγγλία και μετέπειτα στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια Περισσότερα...



Τι είναι ο «εγωιστικός» εγκέφαλος
Νέες έρευνες, εδώ και πολλά χρόνια, που τελειοποιήθηκαν όμως στα τέλη της δεκαετίας του 2010,έχουν αποδείξει ότι ο εγκέφαλος παίζει ένα βασικό ρόλο στη «διάρθρωση» πολλών ασθενειών. Περισσότερα...



Είναι η κακή πρόγνωση στα απομυελινωτικά νοσήματα, καθεστώς;
Σε καμία περίπτωση. Η πείρα μας στη Βιονευρολογική έδειξε ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη και όταν υπάρχει ένα μεγάλο νούμερο ασθενών με την ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας , υπάρχει μια διαφορετική πορεία σε ότι αφορά την τυχόν χειροτέρευση της νόσου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit