• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι ρόλο παίζει η μετάλλαξη φυσιολογικών πρωτεϊνών;

Τι ρόλο παίζει η μετάλλαξη φυσιολογικών πρωτεϊνών;

Τι ρόλο παίζει η μετάλλαξη φυσιολογικών πρωτεϊνών;

Η μετάλλαξη και κυρίως η δυσμορφία φυσιολογικών πρωτεϊνών εντός του οργανισμού μπορεί να παίζει ένα τεράστιο ρόλο στην εγκεφαλική λειτουργία.

Όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, οι μεταλλάξεις αυτών των πρωτεϊνών αλλάζουν τη λειτουργία των νευρωνικών κυκλωμάτων εντός του εγκεφάλου και αναπτύσσουν μια σειρά αλλοιώσεων και πάρα πολλές ασθένειες, οι οποίες κατά κύριο λόγο προσβάλλουν τις γνωστικές λειτουργίες του ατόμου.

Η έρευνα, σε ότι αφορά τη φαρμακευτή αλλά και γενικά θεραπευτική αντιμετώπιση των κλινικών αυτών εικόνων με «προεξάρχουσα» την άνοια, συγκεντρώνεται ακριβώς στη μεταβολή του σχήματος αυτών των πρωτεϊνών.

Όσες περισσότερες είναι οι γνώσεις μας σχετικά με αυτό το θέμα, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να τοποθετήσουμε τη διάγνωση και να προχωρήσουμε σε θεραπευτικές ενέργειες. Το σημαντικό σε αυτήν την προσπάθεια είναι ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως αποτελεί το κέντρο των μελλοντικών ερευνών.

Απ’ ότι φαίνεται στην ερώτηση τι μεταβάλλει αυτές τις πρωτεΐνες, η απάντηση είναι πως αν βρεθεί θα έχουμε κάνει και το πρώτο μεγάλο άλμα στη θεραπεία των ασθενειών που προκύπτουν.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Λοιμώδης μονοπυρήνωση και αντισώματα
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση έχει το χαρακτηριστικό ότι μπορεί να μείνει για πάρα πολύ καιρό κλινικά «σιωπηλή» σε διάφορα μέρη του σώματος και κυρίως στο νευρικό σύστημα. Περισσότερα...





H υπόφυση και οι διάφοροι όγκοι
Η υπόφυση, λόγω της ποικιλίας των κυττάρων που έχει, είναι πολύ τακτικά η αιτία ή ο «αρωγός» από διάφορους περίεργους όγκους που εμφανίζονται στην περιοχή, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι γιατί είναι το επίπεδο που θα είναι και η τρίτη κοιλία και οι πιέσεις εκεί προκαλούν υδροκεφάλους, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η ενδοκρανιακή πίεση Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit