• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλογράφημα και μεταβολισμός

Εγκεφαλογράφημα και μεταβολισμός

Εγκεφαλογράφημα και μεταβολισμός

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική ότι οι ηλεκτροεγκεφαλογραφικές εξετάσεις έχουν πάρα πολύ μεγάλη αξία στη διαγνωστική «διαλεύκανση» πολλών νοσημάτων μεταβολικού τύπου.

Πρόκειται για χαρακτηριστικές κυματομορφές, όπου τα τριφασικά κύματα έχουν τρεις φάσεις. Αυτά τα τριφασικά κύματα είναι χαρακτηριστικά για τις διάφορες ηπατοπάθειες και η ένταση και ο χαρακτήρας αυτών είναι ανάλογα με την κλινική συμπτωματολογία των μεταβολικών νοσημάτων.

Παρόμοιες μεταβολές στο εγκεφαλογράφημα υπάρχουν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο διαβήτη ή στην υπατική εγκεφαλοπάθεια. Έτσι λοιπόν σχεδόν πάντα είναι απαραίτητο να συνεκτιμούμε αυτά τα ευρήματα με τις ανάλογες κλινικές εικόνες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Σκλήρυνση κατά πλάκας και το λάθος της αναμονής
Στη σκλήρυνση κατά πλάκας υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία, σε ότι αφορά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων Περισσότερα...



Πόσο βοηθούν τα αναλγητικά στην ινομυαλγία;
Η ινομυαλγία είναι μια συγκεκριμένη νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία υποδεικνύει συγκεκριμένες εγκεφαλικές φθορές σε ορισμένα σημεία. Περισσότερα...



Ο μηχανισμός του στρες και ο ειδικός γιατρός
Ο ειδικός γιατρός αυτό που πρέπει να κάνει σε καταστάσεις πανικού είναι να αναλύσει τους μηχανισμούς πρόκλησης του στρες σε ατομικό επίπεδο, να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει έτσι ώστε να μπορέσει να το ρυθμίσει και να απαλλάξει τον ασθενή από τις συνέπειές του. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit