• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πόσο «παλιό» είναι το λέμφωμα Hodgkin;

Πόσο «παλιό» είναι το λέμφωμα Hodgkin;

Πόσο «παλιό» είναι το λέμφωμα Hodgkin;

To λέμφωμα Hodgkin είναι μια κλινική εικόνα που τουλάχιστον εδώ στη Βιονευρολογική μας απασχολεί τακτικά. Συνήθως το συναντάμε σε συνδυασμό με διάφορες «παρέσεις» του περιφερικού νευρικού συστήματος και μερικές μορφές εγκεφαλοπάθειας.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι κατά κύριο λόγο παρουσιάζεται σε συνδυασμό με μετερπητικές εγκεφαλίτιδες του τύπου Epstein-Barr. Πρώτη φορά περιγράφτηκε σαν λέμφωμα από τον Thomas Hodgkin το 1832.

Τα τελευταία χρόνια όμως γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό με βάση την κλινική εικόνα που παρουσιάζει με συνδυασμούς ποικίλων συμπτωμάτων, αλλά κυρίως συμμετοχή του περιφερικού και κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που έχουμε μια παράμετρο λοίμωξης από Epstein-Barr ή από λέμφωμα Hodgkin, πάντα πρέπει να προσέχουμε και για τη νευρολογική συμπτωματολογία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο δείκτης «θνησιμότητας ενός χρόνου»
Ο δείκτης «θνησιμότητας ενός χρόνου» χρησιμοποιείται κυρίως για τις νευρολογικές περιπτώσεις που καταλήγουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Περισσότερα...



Η επιθετικότητα στο σχολείο
Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική ένα πλήθος ανθρώπων έχει προβλήματα με τα παιδιά του, ιδιαίτερα όταν αυτά εμφανίζουν αυξημένη επιθετικότητα ή τάσεις βίας κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου Περισσότερα...



Νευρολογία, ψυχιατρική και ψυχοθεραπεία
Η ψυχοθεραπεία, σαν θεραπευτικό εργαλείο εντός της ψυχιατρικής κοινότητας, παραμένει ακόμα η «μεγάλη αδικημένη» Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit