• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο εγκέφαλος και η στυτική δυσλειτουργία

Ο εγκέφαλος και η στυτική δυσλειτουργία

Ο εγκέφαλος και η στυτική δυσλειτουργία

Ο εγκέφαλος αποτελεί κατά κύριο λόγο την πηγή της δυσλειτουργίας, όταν έχουμε διαταραχές της στύσης. Φθορές, εξέλιξη, τραύματα, ιατρογενείς περιπτώσεις και άλλα πολλά παθολογικά γεγονότα συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση.

Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον, κυρίως οπτικά και ακουστικά, προκειμένου να «κηρύξει» την έναρξη της σεξουαλικής λειτουργίας και ιδιαίτερα της στύσης.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα νευρωνικά τόξα για ποικίλους λόγους και για διάφορες εστίες δε λειτουργούν με τον τρόπο που πρέπει και το αποτέλεσμα είναι να μην επιτυγχάνεται ο σκοπός της στύσης και να έχουμε σεξουαλικές διαταραχές.

Έτσι λοιπόν πρέπει να τονιστεί και να υπογραμμιστεί ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, ο πλήρης εγκεφαλικός έλεγχος των διάφορων λειτουργιών που σχετίζονται με αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι σαφής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νευροϋποδοχείς και νευροδιαβιβαστές
Στο επίπεδο του νωτιαίου μυελού και ιδιαίτερα στα οπίσθια κέρατα υπάρχει μία σειρά από διάφορα μόρια τα οποία λειτουργούν ή σαν νευροδιαβιβαστές ή σαν νευροϋποδοχείς και «εμπλέκονται» μεταξύ τους σε διάφορες καταστάσεις που αναστέλλουν, επιταχύνουν ή διαβιβάζουν τα αισθήματα του πόνου. Περισσότερα...



Κοινωνικές αντιδράσεις και στρες
Οι κοινωνικές αντιδράσεις δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων˙ άσχετα από ποιο άκρο ξεκινούν και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, αποτελούν παθολογική περίπτωση που απασχολούν την ψυχιατρική. Περισσότερα...



H σημασία των κινητικών τικ
Τα τικ είναι διαφόρων ειδών και οπωσδήποτε υπάρχουν, όπως έχουμε διαπιστώσει και στη Βιονευρολογική, σε μεγάλο αριθμό ασθενών και μπορούν να συνοδεύουν «ποικιλία» άλλων ασθενειών Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit