• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο εγκέφαλος και η στυτική δυσλειτουργία

Ο εγκέφαλος και η στυτική δυσλειτουργία

Ο εγκέφαλος και η στυτική δυσλειτουργία

Ο εγκέφαλος αποτελεί κατά κύριο λόγο την πηγή της δυσλειτουργίας, όταν έχουμε διαταραχές της στύσης. Φθορές, εξέλιξη, τραύματα, ιατρογενείς περιπτώσεις και άλλα πολλά παθολογικά γεγονότα συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση.

Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον, κυρίως οπτικά και ακουστικά, προκειμένου να «κηρύξει» την έναρξη της σεξουαλικής λειτουργίας και ιδιαίτερα της στύσης.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα νευρωνικά τόξα για ποικίλους λόγους και για διάφορες εστίες δε λειτουργούν με τον τρόπο που πρέπει και το αποτέλεσμα είναι να μην επιτυγχάνεται ο σκοπός της στύσης και να έχουμε σεξουαλικές διαταραχές.

Έτσι λοιπόν πρέπει να τονιστεί και να υπογραμμιστεί ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, ο πλήρης εγκεφαλικός έλεγχος των διάφορων λειτουργιών που σχετίζονται με αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι σαφής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το εντερικό σύστημα «μαθαίνει», όπως ο εγκέφαλος
Ακόμη και στην εποχή του θηλασμού ή και της κύησης, όταν υπάρχουν δυσάρεστα φαινόμενα γύρω από την πεπτική λειτουργία, αυτά αποτυπώνονται στο νευρικό τμήμα του εντέρου σαν δυσάρεστες αναμνήσεις και μπορούν να επαναληφθούν «απρόσμενα», κάτω από άλλα ερεθίσματα, με διάφορους τύπους εντερικών παθήσεων και καταστροφή τοπικών, αλλά και εγκεφαλικών κυττάρων Περισσότερα...



Μαγνητική τομογραφία και το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας
Με την πείρα και την τακτικότητα της διάγνωσης της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας, τα τελευταία χρόνια, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, έχει ανεβεί πάρα πολύ η εκτίμηση των διαγνωστών για τη λειτουργία της μαγνητική τομογραφίας Περισσότερα...



Το ιώδιο και το Hashimoto
Το αλάτι που χρησιμοποιούμε σήμερα στις τροφές είναι εμπλουτισμένο με ιώδιο, έτσι ώστε να αποφεύγεται η έλλειψη του που προκαλεί διαταραχές στο θυρεοειδή Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit