• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Κλείσιμο ματιών» και «ζάρωμα» μετώπου

«Κλείσιμο ματιών» και «ζάρωμα» μετώπου

«Κλείσιμο ματιών» και «ζάρωμα» μετώπου

Το απλό «κλείσιμο ματιού» ασυναίσθητα ή επίσης το ξαφνικό «ζάρωμα» του μετώπου σαν ακούσια κίνηση, δηλαδή χωρίς τη θέληση του ιδίου του ατόμου, τις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί ένα «απλό τικ».

Το απλό αυτό «τικ» μπορεί να περάσει και απαρατήρητο, όταν είναι ελαφριάς εντάσεως, αλλά γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν είναι μεγάλης εντάσεως και πολύχρονο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια εναπόκειται στην κρίση του ασθενούς εάν θα ζητήσει νευρολογική βοήθεια, προκειμένου να γίνει γρήγορα η διάγνωση και να βρεθεί ίσως μια θεραπευτική λύση.

Αυτός όμως που ασχολείται με αυτού του είδους τις κινητικές διαταραχές πρέπει πάντα να το λαμβάνει υπόψη του αυτό, έστω και αν το παρατηρεί σε απλές μορφές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Μοντέρνα θεραπεία των ψυχιατρικών νοσημάτων
Μέχρι τώρα η διάγνωση των ψυχιατρικών ασθενειών καθώς και η θεραπεία τους βασίζονταν κυρίως στη συλλογή πληροφοριών από τα διάφορα συμπτώματα που παρουσίαζαν. Περισσότερα...



Αντισώματα στρεπτόκοκκου και μύες
Κάθε λοίμωξη στρεπτόκοκκου και κυρίως η ισχυρή της παιδικής ηλικίας δημιουργεί άμεσα μια ανοσολογική αντίδραση μέσα στον οργανισμό Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit