• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πάρκινσον και στυτική λειτουργία

Πάρκινσον και στυτική λειτουργία

Πάρκινσον και στυτική λειτουργία

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης του ευδόκιμου ζωής η νόσος του πάρκινσον έχει αποκτήσει μεγάλη «αναγνωρισιμότητα» διαγνωστικά.

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της ασθένειας και ιδιαίτερα στην αρχή της προσβολής του ασθενούς είναι οι διαταραχές της στυτικής λειτουργίας.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο μάλιστα αυτές οι διαταραχές της στυτικής λειτουργίας να είναι και το πρώτο σύμπτωμα, πριν τη σαφή κλινική εκδήλωση της νόσου του πάρκινσον.

Ιδιαίτερα κάτω από συναισθηματική επιβάρυνση η διαταραχή της στυτικής λειτουργίας στους ασθενείς με πάρκινσον αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα έχουμε και ανάλογη αύξηση των άλλων κλινικών συμπτωμάτων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το πρόβλημα της οξείας μυελίτιδας
Τον τελευταίο καιρό που οι πληθυσμιακές ομάδες γίνονται όλο και πιο ευπαθείς στις μικροβιολογικές και ιδιαίτερα ιογενείς λοιμώξεις, εμφανίζεται τακτικά όπως διαπιστώνουμε και στην Βιονευρολογική, η κλινική εικόνα της οξείας μυελίτιδας. Περισσότερα...



Ημικρανίες και κεφαλαλγίες τάσης στα παιδιά
Πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις αλλά με κοινή συμπτωματολογία. Περισσότερα...



Η εγκεφαλίτιδα του NMDA-υποδοχέα
Το έτος 2007 από γυναικολογικά εργαστήρια ανακαλύφθηκε η ύπαρξη αυτού του υποδοχέα, του λεγόμενου NMDA-υποδοχέα. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit