Στυτικη διαταραχη σαν πρωτο συμπτωμα σκληρυνσης κατα πλακας - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Στυτική διαταραχή σαν πρώτο σύμπτωμα σκλήρυνσης κατά πλάκας

Στυτική διαταραχή σαν πρώτο σύμπτωμα σκλήρυνσης κατά πλάκας

Στυτική διαταραχή σαν πρώτο σύμπτωμα σκλήρυνσης κατά πλάκας

Έχουμε δει μερικές περιπτώσεις ανδρών με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι παρουσιάζουν σαν πρώτο σύμπτωμα γενικά μια στυτική διαταραχή.

Το χαρακτηριστικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι αναμενόμενα η στυτική διαταραχή αποτελεί το πρώτο πρόβλημα απασχόλησης των νεαρών ασθενών.

Μάλιστα, πολλές φορές έχοντας βρει λύση λόγω των σύγχρονων βοηθημάτων που υπάρχουν για την περίπτωση αυτή, αγνοείται ή καθυστερεί η βασική διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Είναι λογικό σε νεαρούς ασθενείς που εμφανίζεται σαν κυρίως σύμπτωμα η στυτική διαταραχή να μη δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα συμπτώματα μικρότερης εντάσεως και έτσι ο γιατρός να μην μπορεί να τα λάβει υπόψη του για την τελική διαφοροδιάγνωση και πιστοποίηση της νόσου.

Πάντως γενικά όταν εμφανίζονται στυτικές διαταραχές, πρέπει οπωσδήποτε να επιδιώκουμε έναν έλεγχο προς την κατεύθυνση αυτή, ιδιαιτέρα σε νέα άτομα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι ίνες από τα σπλάχνα στο πνευμονογαστρικό νεύρο
Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι ίσως το μεγαλύτερο από τις εγκεφαλικές συζυγίες και ίσως το πλέον περίπλοκο αριθμητικά σε διάφορες λειτουργίες, σε ότι αφορά τα σπλάχνα και τα παρεγχυματώδη όργανα Περισσότερα...



Νόσος του Parkinson και βλαστοκύτταρα
Από την αρχή της «επανάστασης» των βλαστοκυττάρων και της χρήσης αυτών στη θεραπευτική ιατρική, έχουν γίνει προσπάθειες για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου στη νόσο του Parkinson. Τα αποτελέσματα υπήρξαν φτωχά και οι παρενέργειες πολλές. Περισσότερα...



Γήρας και βελτιωμένος εγκέφαλος
Χρησιμοποιώντας νευροφυσικές μεθόδους και ειδικούς διεγέρτες (διακρανικός μαγνητικός ερεθισμός) είναι δυνατόν να εντοπίσουμε κάποιες εγκεφαλικές βλάβες και να δούμε την αντικατάστασή τους από κύτταρα που υπάρχουν στον εγκέφαλο με τη μορφή «ρεζέρβας». Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit