• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο έλεγχος του εγκεφάλου στην παχυσαρκία

Ο έλεγχος του εγκεφάλου στην παχυσαρκία

Ο έλεγχος του εγκεφάλου στην παχυσαρκία

Με τις έρευνες της Βιονευρολογικής σε παχύσαρκους ασθενείς με νευροψυχιατρικά νοσήματα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκτεταμένη έρευνα της νευρολογικής και ψυχιατρικής λειτουργίας μέσω των διάφορων διαγνωστικών μεθόδων που υπάρχουν σήμερα σε αυτό το επίπεδο δίνουν σπουδαία αποτελέσματα, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση θεραπευτικών τεχνικών για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Δηλαδή, πλέον δε νοείται καταπολέμηση της παχυσαρκίας χωρίς ταυτόχρονη νευροψυχιατρική υποστήριξη, χωρίς π.χ. την καταγραφή εικοσιτετράωρου εγκεφαλογραφήματος. Στην παχυσαρκία εμφανίζεται ένα παθολογικό «μοντέλο», το οποίο είναι πολύπλευρο και χρειάζεται ουσιαστική παρατήρηση και ανάπτυξη πολυπαραγοντικά.

Δηλαδή, χρειάζεται να αναλυθεί με πολλά και διαφορετικά μέσα, έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό το θέμα. Η μελέτη του εγκεφάλου αποτελεί και το αντικείμενο για πολλές παθολογικές καταστάσεις της σύγχρονης νευρολογίας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πως ο ύπνος συντονίζει την άμυνα του οργανισμού;
Ανάλογα με την επάρκεια του ύπνου και την ποιότητα των σταδίων του, έχουμε τη μεταβολή της συγκέντρωσης των κυτοκινών, εκείνων δηλαδή των ουσιών που διεγείρουν την άμυνα του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις. Περισσότερα...



H παθολογική μίμηση
Είναι πάρα πολλοί οι ασθενείς «φορείς» παρανοϊκής συμπεριφοράς, αποτέλεσμα μιας παρανοϊκής μίμησης Περισσότερα...



Προδιάθεση, εγκεφαλικά τραύματα και δυσλειτουργία
Πολλά άτομα είναι προδιατεθειμένα για ορισμένες ορμονικές διαταραχές λόγω γενετικών ή προϋπαρχόντων κλινικών διαταραχών. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit