O χρονος «επωασης» των «τοξικων» πρωτεϊνων - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ O ΧΡΟΝΟΣ «ΕΠΩΑΣΗΣ» ΤΩΝ «ΤΟΞΙΚΩΝ» ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O χρόνος «επώασης» των «τοξικών» πρωτεϊνών

O χρόνος «επώασης» των «τοξικών» πρωτεϊνών

O χρόνος «επώασης» των «τοξικών» πρωτεϊνών

Νευρολογικές έρευνες σε διάφορες ασθένειες, όπως έχουμε παρατηρήσει και στη Βιονευρολογική, έχουν δείξει τη μεγάλη σχέση που υπάρχει μεταξύ της κλινικής εμφάνισης κάποιας νευροψυχιατρικής εικόνας και του χρόνου «επωάσεως» των «τοξικών» πρωτεϊνών.

Σαν χρόνος «επώασης» χαρακτηρίζεται ο χρόνος εκείνος που χρειάζεται για να παραμείνει η «τοξική» πρωτεΐνη εντός του νευρικού συστήματος, μέχρι η ανάλογη κλινική εικόνα να εμφανιστεί.

Σε σύγκριση με άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως μικροβιολογικές μολύνσεις ή ιογενείς λοιμώξεις, για τους οργανισμούς φορείς και ιδιαίτερα του νευρικού συστήματος ο χρόνος της μεταβολής αυτών των πρωτεϊνών σε επικίνδυνες ανέρχεται σε αρκετά χρόνια.

Αυτός ο μεγάλος χρόνος «επώασης» είναι που δημιουργεί και το πρόβλημα της έγκαιρης κλινικής διάγνωσης. Η κλινική αυτή διάγνωση είναι ουσιαστική για να μπορεί κανείς έγκαιρα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που επιφέρουν οι αλλοιώσεις αυτών των «τοξικών» πρωτεϊνών.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διαταραχές του βολβού του οφθαλμού
Η όραση πολλές φορές διαταράσσεται και κυρίως η οπτική οξύτητα από έναν ερεθισμό του επιπεφυκότα Περισσότερα...



Αιμάτωση εγκεφάλου, ύπνος και εικοσιτετράωρο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα
Το εικοσιτετράωρο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα είναι μία σχετικά καινούργια μέθοδος η οποία προέκυψε τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση των ψηφιακών εφαρμογών στα διαγνωστικά μέσα της επιστήμης της Νευρολογίας. Περισσότερα...



Alzheimer, επιληψία, γενετική
Ένας από τους δικαιολογημένους φόβους που έχουν τόσο οι ασθενείς για τους επιγόνους τους όσο και οι συγγενείς για τους εαυτούς τους είναι το κληρονομικό δυναμικό της γενετικής προδιάθεσης της νόσου τουAlzheimer. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit