• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλογράφημα, νόσος του κινητικού νευρώνα και Hashimoto

Εγκεφαλογράφημα, νόσος του κινητικού νευρώνα και Hashimoto

Εγκεφαλογράφημα, νόσος του κινητικού νευρώνα και Hashimoto

Η νόσος του κινητικού νευρώνα και του Hashimoto αποτελούν ένα δίδυμο νοσηρών καταστάσεων που σπάνια εμφανίζεται μαζί ή καλύτερα διαγιγνώσκεται μαζί. Τα τελευταία χρόνια όμως που τα διαγνωστικά μέσα έχουν εξελιχθεί, μερικές φορές έχουμε παρατηρήσει τη συνύπαρξη και των δυο παθολογικών καταστάσεων.

Ένας ουσιαστικός διαγνωστικός παράγοντας είναι και το εγκεφαλογράφημα και μάλιστα της εικοσιτετράωρης καταγραφής που δίνει τη δυνατότητα καλύτερης μελέτης της εγκεφαλικής δραστηριότητας, σε ότι αφορά αυτά τα άτομα.

Γενικά, το εγκεφαλογράφημα σε αυτές τις περιπτώσεις υποδεικνύει έναν ποικίλο αλλά βασικά αργό εγκεφαλικό ρυθμό, εμφανίζοντας ταυτόχρονα στοιχεία επιλεπτογενούς δραστηριότητας και αποδιοργάνωσης. Όσο πιο «ταραγμένο» είναι το εγκεφαλογράφημα, τόσο βαθύτερη είναι και η παθογενετικότητα των δυο καταστάσεων.

Έτσι μπορούμε να πούμε ότι πέραν από ένα διαγνωστικό οδηγό, το εγκεφαλογράφημα μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και μια παρατήρηση γαι την πορεία των δυο νοσημάτων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γλαύκωμα και οφθαλμός
Οι πόνοι στον οφθαλμό, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους ανθρώπους, μπορεί να είναι αποτέλεσμα δημιουργίας γλαυκώματος. Περισσότερα...



Διορθώνει ο εγκέφαλος την παραβατική συμπεριφορά;
Μετά την πιστοποίηση της «σχέσης» της εγκεφαλικής λειτουργίας και παραβατικής συμπεριφοράς, πάρα πολλοί νευροεπιστήμονες σε διάφορα ινστιτούτα του κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην προσπάθεια διόρθωσης της μέσω επαναπροσδιορισμού της εγκεφαλικής λειτουργίας Περισσότερα...



Ο γενικός γιατρός και οι νευροψυχιατρικές αρρώστιες
Ένα πρόσωπο με μια νευρολογική ή ψυχιατρική πάθηση, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, χωρίς αμφιβολία, χρειάζεται ένα γενικό παθολόγο ή κάποιον άλλο γιατρό, αλλά πρέπει με καθαρότητα σκέψης να αναγνωρίσουμε ότι πέρα από τις ειδικές του φροντίδες πάνω σε αυτό το ειδικό νευροψυχιατρικό πρόβλημα, χρειάζεται και έναν ειδικό Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit