• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η διαφοροδιάγνωση της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας

Η διαφοροδιάγνωση της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας

Η διαφοροδιάγνωση της προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας

Η διαφοροδιάγνωση απαιτεί μεγάλη κλινική πείρα, ιδιαίτερα από νευρολόγους που ασχολούνται χρόνια με αυτό το θέμα, αν και η κλινική σημασία είναι μόνο προγνωστικού χαρακτήρα.

Οπωσδήποτε καταστάσεις, όπως η κρυφοκοκκίωση, τα κεντρικά λεμφώματα, οι εγκεφαλοπάθειες από Aids, οι λευκοδυστροφίες σε παιδιά και οι διάφορες μορφές παρεγκεφαλίτιδας, παίζουν ένα τεράστιο ρόλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν εύκολα οι διαφοροδιαγνώσεις και χωρίς χρόνια παρακολούθηση.

Σε αυτό το σημείο είναι ανάγκη να τονιστεί ότι πρέπει να υπάρξει και μια περαιτέρω ανάπτυξη των διαγνωστικών στοιχείων προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι συνήθως στις περιπτώσεις προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας μιλάμε για «παραμελημένα» περιστατικά.

Τόσο οι κλινικές εξετάσεις όσο και οι καταστάσεις των ασθενών και του περιβάλλοντος δεν είναι ενδεικτικές τις περισσότερες φορές για μια πλήρη διαγνωστική αποσαφήνιση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H ποικιλομορφία της συνείδησης και οι ψυχικές διαταραχές
Σε παρατηρήσεις που έγιναν, ύστερα από εγχειρήσεις, όπου είχαμε χωρισμό του εγκεφάλου σε δύο ημισφαίρια, βρέθηκε να υπάρχει μια συνειδητότητα για το κάθε ημισφαίριο ξεχωριστά Περισσότερα...





Ποια είναι τα όρια του ιωδίου για φυσιολογική λειτουργία της σκέψης και των γνωστικών λειτουργιών;
Είναι ένα ερώτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα για αυτό έχει δημιουργηθεί και «ειδική ομάδα», τόσο στην Unicef όσο και στο διεθνή οργανισμό υγείας, προκειμένου να γνωρίζουμε σε επίπεδο φυλών ή και εθνών ακόμη και για τις υπανάπτυχτες χώρες σε ποια όρια πρέπει ακριβώς να βρίσκονται τα επίπεδα θυρεοειδούς, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τις γνωστικές λειτουργίες και τη μνήμη Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit