• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πως οι άνθρωποι «μυρίζουν» ο ένας τον άλλον;

Πως οι άνθρωποι «μυρίζουν» ο ένας τον άλλον;

Πως οι άνθρωποι «μυρίζουν» ο ένας τον άλλον;

Ο εγκέφαλος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να συμπαθήσει ή να αντιπαθήσει κάποιον και αυτό κατευθύνεται από ένα νευρωνικό τόξο, όπου μεγάλο ρόλο παίζει ακόμη και η «μυρωδιά».

Δηλαδή, σε κάθε ανθρώπινη κίνηση, ιδίως ερωτικού χαρακτήρα, ο συντονισμός της μυρωδιάς ή του αρώματος που εκπέμπει το ένα σώμα προς το άλλο παίζει ουσιαστικά ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο προσέλκυσης.

Όλη αυτή η διαδικασία ξεκινάει από τη νήσο του εγκεφάλου, η οποία σε συνδυασμό με άλλα αισθητήρια όργανα δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί η ερωτική έλξη.

Η έλξη είναι ένα στοιχείο ενσυναίσθησης όπου πλέον οσφρητικά ο ένας αντιλαμβάνεται τι οσφρίζεται ο άλλος ▪αυτή η επικοινωνία είναι ένα βασικό στοιχείο της γέννησης του έρωτα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι μικροαιμορραγίες: «καταστροφή του εγκεφάλου»
Υπάρχει μια ατελείωτη λίστα από διάφορα νοσήματα που αρχίζουν από αμιγώς «κατασκευαστικά» των αγγείων (ανευρύσματα), νεοπλασίες, λειτουργικά (υπέρταση), καθώς και διάφορες μεταβολές της πηκτικότητας ή ακόμη από τραυματισμούς, λοιμώξεις κ.τ.λ., που μπορούν να προκαλέσουν στον εγκέφαλο μικρές ή μεγάλες αιμορραγίες Περισσότερα...



Δυσαρθρία και αδύναμο χέρι
Στις περιπτώσεις μικροεμφράκτων είναι δυνατόν να παρουσιάζονται διάφορα σύνδρομα με ποικίλη συμπτωματολογία που μπορεί κανείς να τα βρει σε όλες τις θέσεις του νευρικού συστήματος, δηλαδή, κυρίως του εγκεφάλου Περισσότερα...



O τραυματισμένος νωτιαίος μυελός «αναγεννάται»
Μετά την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και των περιστατικών τραυματισμού του νωτιαίου μυελού με συγκεκριμένες παραλύσεις έγιναν κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες έχουν δείξει ότι υφίσταται μια διαδικασία αναγέννησης του νωτιαίου μυελού ∙απλώς άλλες παράλληλες «τρέχουσες» διαδικασίες του νευρικού συστήματος αναστέλλουν αυτήν τη λειτουργία. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 1/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit