Ο φοβος του «κοινωνικου αποκλεισμου» - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ»
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο φόβος του «κοινωνικού αποκλεισμού»

Ο φόβος του «κοινωνικού αποκλεισμού»

Ο εγκέφαλος και η αξιολόγηση του πόνου

Ο φόβος του «κοινωνικού αποκλεισμού» δεν είναι κάτι εξειδικευμένο ούτε κάτι γενετικά προσδιορισμένο▪ αποτελεί μια διαδικασία εκμάθησης που κάθε άτομο ξεκινάει.

Ο εγκέφαλος προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και νωρίς μαθαίνει να αναγνωρίζει με ποιον τρόπο κάθε πράξη ανταποκρίνεται στα συναισθήματα τρίτων.

Έτσι λοιπόν επειδή αυτή η γνωστική ικανότητα σε μεγάλο ή μικρό βαθμό υπάρχει στον κάθε εγκέφαλο, αμέσως μετά την αίσθηση και την αυτεπίγνωση γεννάται επίσης και η «φοβία» του κοινωνικού αποκλεισμού▪ είναι η περίπτωση που κανένας σκέφτεται τι συνέπειες θα έχει αν κάνει αυτό ή εκείνο.

Δηλαδή, τι συνέπειες θα έχει αν σκέφτεται διαφορετικά από την ομάδα και ποιοι απ’ αυτήν την ομάδα θα συναισθανθούν την αντίδραση του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι τα drop-attacks
«Drop-attacks» είναι πλέον μια καθημερινότητα σε κάθε νευρολογικό εργαστήριο. Τουλάχιστον εμείς στη Βιονευρολογική, το βρίσκουμε πολύ τακτικά, κυρίως σε μεγάλης ηλικίας γυναίκες, που έχουν τη τάση, ενώ είναι σε όρθια στάση να πέφτουν προς τα μπρός. Περισσότερα...



Επιληψία και «ευκαιριακοί σπασμοί»
Στη Βιονευρολογική πάντοτε αποτελεί ένα θέμα, όταν υπάρχει παιδί που έρχεται μετά από κάποιο επιληπτικό επεισόδιο, προκειμένου να διαγνωστεί και να γίνει καταγραφή του εγκεφαλογραφήματος Περισσότερα...



Ο πίθηκος και οι σταφίδες
Σε πείραμα που έγινε πριν από είκοσι περίπου χρόνια στο πανεπιστήμιο της Parma όπου οι επιστήμονες μελετούσαν τη διαδικασία των κινήσεων και την επεξεργασία αυτών μέσα στον εγκέφαλο των πιθήκων, ένας ερευνητής (Giacomo Rizzolatti) παρατήρησε το εξής φαινόμενο: οι πίθηκοι άνοιγαν και έκλειναν το χέρι τους προκειμένου να πιάσουν φιστίκια τα οποία έτρωγαν. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit