• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο φόβος του «κοινωνικού αποκλεισμού»

Ο φόβος του «κοινωνικού αποκλεισμού»

Ο εγκέφαλος και η αξιολόγηση του πόνου

Ο φόβος του «κοινωνικού αποκλεισμού» δεν είναι κάτι εξειδικευμένο ούτε κάτι γενετικά προσδιορισμένο▪ αποτελεί μια διαδικασία εκμάθησης που κάθε άτομο ξεκινάει.

Ο εγκέφαλος προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και νωρίς μαθαίνει να αναγνωρίζει με ποιον τρόπο κάθε πράξη ανταποκρίνεται στα συναισθήματα τρίτων.

Έτσι λοιπόν επειδή αυτή η γνωστική ικανότητα σε μεγάλο ή μικρό βαθμό υπάρχει στον κάθε εγκέφαλο, αμέσως μετά την αίσθηση και την αυτεπίγνωση γεννάται επίσης και η «φοβία» του κοινωνικού αποκλεισμού▪ είναι η περίπτωση που κανένας σκέφτεται τι συνέπειες θα έχει αν κάνει αυτό ή εκείνο.

Δηλαδή, τι συνέπειες θα έχει αν σκέφτεται διαφορετικά από την ομάδα και ποιοι απ’ αυτήν την ομάδα θα συναισθανθούν την αντίδραση του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ελπίδα να αποκατασταθεί η παράλυση
Υπάρχουν τροχαία ατυχήματα που κυρίως προέρχονται μετά από τον μη σωστό υπολογισμό του «ρίσκου» ορισμένων πραγμάτων, όπως αυτά με τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης σχεδόν κάθετα ∙γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται προσπάθειες να βρεθεί μια ιατρική λύση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Περισσότερα...



Λοίμωξη σε ανοσοανεπάρκεια
Η λοίμωξη και, όπως μας έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στη νεότερη ιατρική ιστορία, κυρίως οι λοιμώξεις τύπου HIV έχουν καταδείξει ότι υπάρχει ένα προστάδιο μιας βραχείας λοίμωξης, το οποίο με ταχεία εξέλιξη ή με πολύ βραδεία, ανάλογα με την περίπτωση, φτάνει στο οριακό αποτέλεσμα και εμφανίζεται η νευρολογική νόσος, ακριβώς εκεί που δεν την περιμέναμε Περισσότερα...



Το γονίδιο της πλάσης και της δυσπλασίας
Το γονίδιο SRGAP2C είναι μια παραλλαγή ή καλύτερα αντιγραφή του αρχικού γονιδίου SRGAP2 και παίζει ένα πολύ ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου με μια κωδικοποιημένη δραστηριότητα που έχει αρχίσει εδώ και τρείς χιλιάδες χρόνια Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit