• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γνώση και συμπεριφορά

Γνώση και συμπεριφορά

Νευρολογία-ψυχιατρική-συμπεριφορά

Πρόκειται για δύο αλληλένδετες έννοιες οι οποίες χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα του ατόμου.  Η γνώση είναι απαραίτητη για τη συμπεριφορά και η συμπεριφορά ρυθμίζει πολλές φορές τη γνώση. Από νευροψυχιατρικής άποψης και οι δυο έννοιες χρήζουν μελέτης σε κάθε άνθρωπο και ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξης τους προσδιορίζεται και η πνευματικότητα του ανθρώπου. Η πνευματικότητα στην ανώτερη εγκεφαλική λειτουργία και συγκεκριμένα η νόηση είναι κάτι που αποτελεί αφετηρία των σύγχρονων Νευροεπιστημών. Το σημαντικό είναι ότι παράλληλα με τις θεωρητικές γνώσεις πλέον από τον 21ο αιώνα έχουμε τόσο μηχανικές όσο και νευροχημικές διαδικασίες στις έρευνες της συμπεριφοράς.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Θλίψη και συγγνώμη
Η θλίψη δεν έρχεται ποτέ από μόνη της σε φυσιολογικές καταστάσεις Περισσότερα...



Νωτιαίος μυελός και η χορήγηση παραμαγνητικού υλικού
Στις περιπτώσεις που έχουμε συμπτώματα κάποιας μυελοπάθειας εξαιτίας μιας διαταραχής του νωτιαίου μυελού, τότε είναι απαραίτητη και άκρως αναγκαία, η επίμονη παρακολούθηση του ασθενούς με μαγνητική τομογραφία, εάν χρειαστεί και σε περισσότερο από μια φορά Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit