• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νέα φάρμακα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Νέα φάρμακα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

ΣΚΠ

Κάθε νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας χρειάζεται περίπου 12 χρόνια για την ανάπτυξή του. Συνήθως κλινικές έρευνες έμπειρων γιατρών σηματοδοτούν την αναγκαιότητά του ή «προάγγελοι» φάρμακα προσδιορίζουν την αναγκαιότητά του. Κάποια στιγμή ακόμα και μία τυχαία ανακάλυψη ίσως είναι η αφετηρία της δημιουργίας του. Αυτό όμως που συμβάλλει τα μέγιστα είναι το ενδιαφέρον της φαρμακοβιομηχανίας και η προοπτική κέρδους. Η τελευταία είναι καθοριστική, διότι προσδιορίζει τη δυνατότητα εντοπισμού των υλικών παρασκευής και παραγωγής. Υλικά που είναι ιδιαίτερα ακριβά και πολύπλοκης διαδικασίας, ιδιαίτερα εάν είναι γονιδιακής προέλευσης και μοριακής τεχνολογίας, όπως π.χ. τα μονοκλωνικά αντισώματα.  Μετά από την έρευνα για το μοντέλο και την ανάπτυξη του σχήματος του φαρμάκου, ακολουθεί η διαδικασία της δοκιμασίας παραγωγής, ελέγχου και τροποποίησής του. Κυρίως γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια καταγραφής των παρενεργειών του, ιδιαίτερα εάν οι νέες φαρμακευτικές ουσίες έχουν καρκινογόνο δράση ή έχουν επιρροή στο γονιδίωμα και στο γενετικό υλικό.  Η χρονική διάρκεια που απαιτείται για όλα αυτά είναι περίπου 12-15 χρόνια και το όριο για παραγωγή κέρδους περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια. Προϋπόθεση είναι να μην πάει κάτι στραβά ή να μην παρακαμφθεί η αναμενόμενη δραστηριότητα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πυρετικοί σπασμοί και εγκεφαλογράφημα
Σε περιπτώσεις πυρετικών σπασμών ιδιαίτερα όταν είναι επαναλαμβανόμενοι, η εικοσιτετράωρη εγκεφαλογραφική καταγραφή είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει διαφοροδιάγνωση για τυχόν «καλά κρυμμένη» επιληπτική προδιάθεση. Περισσότερα...



To B-αμυλοειδές και η νόσος του Alzheimer
To B-αμυλοειδές αποτελεί τη βασική ουσία, την «παθολογική» πρωτεΐνη Περισσότερα...



Γιατί φοβόμαστε τα φίδια;
Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει ενστικτώδη φόβο για τα φίδια. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit