ΒιονευρολογικάΗ ανάγκη της ενσυναίσθησης | Βιονευρολογικά
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η ανάγκη της ενσυναίσθησης

Η ανάγκη της ενσυναίσθησης

%ce%bd%ce%b5%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%88%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac

Στη σημερινή εποχή το να καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους και να συνάπτουμε μεταξύ μας διαφοροποιημένες σχέσεις είναι πλέον απαραίτητα στοιχεία που ζητάει το σύγχρονο άτομο. Μπορεί να πει κανείς ότι ζούμε σε μία εποχή πλήρους ανάγκης της ενσυναίσθησης. Πρόκειται για την ικανότητα  εμβάθυνσης στον ψυχικό κόσμο του άλλου μέσω της οποίας αποκτούμε και εμείς οι ίδιοι ένα νόημα για τη ζωή. Όποιος  σχετίζεται συχνά με ανθρώπους και καταλαβαίνει τι τους συμβαίνει, μπορεί να αισθάνεται ολοκληρωμένο άτομο και να λύνει σε καθημερινή βάση πολλά από τα προβλήματά του.

Μιλώντας για ενσυναίσθηση, αναφερόμαστε σε ένα «θαυματουργό φάρμακο» με το οποίο μπορούμε να κατανοήσουμε, να αισθανθούμε και να προάγουμε την κοινή ζωή με τους υπόλοιπους. Κατανοώντας αυτό, μπορούμε να αναπτύξουμε εκείνες τις σχέσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την επαφή με την οικογένειά μας, τους συγγενείς μας, τους συνεργάτες μας, έως ακόμη και με «ακραίες» περιπτώσεις όπως είναι η επίκαιρη περίπτωση των προσφύγων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Από τι αποτελείται ο αιματικός φραγμός του εγκεφάλου;
Ο αιματικός φραγμός του εγκεφάλου αποτελεί ένα αγγειακό δίκτυο που περιβάλλει κάθε μοναδικό κύτταρο απ’ τα εκατό δισεκατομμύρια κύτταρα του εγκεφάλου∙ πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεράστιο «δίχτυ» με μια υψηλής στάθμης λειτουργία που είναι απαραίτητη για κάθε έκφραση της ζωής. Περισσότερα...



Η λύση στις ημικρανίες. Μέρος 2ο
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα των ημικρανιών. Περισσότερα...



Σκλήρυνση κατά πλάκας και πρόληψη των ώσεων
Οι συχνές ώσεις χαρακτηρίζουν τη νόσο. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit