• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλικές θρομβώσεις σε ερυθηματώδη λύκο και εγκεφαλικές διαταραχές

Εγκεφαλικές θρομβώσεις σε ερυθηματώδη λύκο και εγκεφαλικές διαταραχές Τα αντικαρδιολιπινικά αντισώματα που ανιχνεύονται σε ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο αποτελούν κυρίως τη  βάση για να γίνουν όλα αυτά. Βρίσκονται επίσης και σε ασθενείς με άλλες αυτοάνοσες νόσους καθώς και σε ορισμένα άτομα, χωρίς να υπάρχει υποκείμενο παθολογικό υπόστρωμα. Τα αυξημένα αυτά επίπεδα των αντισωμάτων σχετίζονται με την παρουσία φλεβικών και αρτηριακών θρομβώσεων, θρομβοκυτταροπενίας και επαναλαμβανόμενων αυτομάτων εμβολών. Είναι τυπικό και η μέτρηση τους πρέπει να είναι συχνή, στην περίπτωση που υπάρχει υπόνοια. Επίσης και αν υπάρχει ένδειξη για αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο ή ερυθηματώδη λύκο.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η συνεργασία εντέρου και εγκεφάλου
Το έντερο έχει μια αυτόνομη δραστηριότητα από τον εγκέφαλο Περισσότερα...



Εγκεφαλικό τραύμα και ύπνος
Μία αιτία διαταραχής του ύπνου είναι τα ελαφρά ή βαριά εγκεφαλικά τραύματα. Περισσότερα...



Ύπνος και διαύγεια εγκεφάλου
Σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές έρευνες, ο ύπνος διατελεί μία από τις βασικότερες λειτουργίες, σε ότι αφορά την εγκεφαλική λειτουργία˙ φροντίζει στα διάφορα στάδια και για όσο διαρκεί να «καθαρίζει» ο εγκέφαλος από τις μη απαραίτητες πληροφορίες. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit