• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)
  • Home
  • Ασθένειες του Εγκεφάλου

Ασθένειες του Εγκεφάλου

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑΣ

Η Παρεγκεφαλίδα είναι το τρίτο μεγάλο κομμάτι μετά τα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Ο ρόλος της είναι συντονιστικός σε ότι αφορά αίσθηση και κίνηση.
Επικοινωνεί με πολλά τμήματα του εγκεφάλου, ανταλλάσσει πληροφορίες και συντονίζει κινήσεις, αισθήσεις και νευροδιαβιβαστές. Τα προβλήματα της παρεγκεφαλίδας σε δυσλειτουργία της, οδηγούν σε διαταραχές του συντονισμού με αποτέλεσμα τον νυσταγμό των οφθαλμών (δες εικόνα), αταξία, δυσδιαδοχοκινησία, μυϊκή υποτονία, ορθοστατικές διαταραχές. Τις περισσότερες φορές η απλά των βλαβών της παρεγκεφαλίδας είναι νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις, διαταραχές του μεταβολισμού και κληρονομικές ασθένειες. Στο νευροφυσιολογικό εργαστήριο της Βιονευρολογικής υπάρχει ο καταλληλότερος εξοπλισμός για την διάγνωση και την θεραπευτική καθοδήγηση.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εκφυλιστική μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια
Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι σχεδόν το παν για την όραση Περισσότερα...



«Υποκειμενικότητα» της συνείδησης και θεραπευτική αγωγή των ψυχώσεων
Όπως σε κάθε κλάδο της Ιατρικής, έτσι και στις ψυχώσεις υπάρχουν διάφορα θεραπευτικά «κλισέ», βασιζόμενα σε μια χρόνια θεραπευτική εμπειρία Περισσότερα...



Ο φόβος και η συναισθηματική μνήμη
Η συναισθηματική μνήμη είναι μια ανώτερη εγκεφαλική λειτουργία που γεννιέται μεταξύ αμυγδαλής και ιππόκαμπου, δηλαδή δυο εγκεφαλικών σχηματισμών που υπάρχουν και στο αριστερό και στο δεξί ημισφαίριο και συντονισμένα αυτά τα δυο, ρυθμίζουν την ποσότητα του φόβου σε ανάμνηση κάποιων φοβικών γεγονότων και την ένταση τους Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit