• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η παρεγκεφαλιδική αταξία

Η παρεγκεφαλιδική αταξία

Η παρεγκεφαλιδική αταξία

Όταν η παρεγκεφαλίδα υποφέρει, τότε έχουμε δυο προβλήματα, σε ότι αφορά την ισορροπία (παρεγκεφαλιδική αταξία), δηλαδή έχουμε μια δυσλειτουργία της παρεγκεφαλίδας, η οποία δημιουργεί αστάθεια στο βάδισμα με έντονο «τρίκλισμα» και αδυναμία σωστής κίνησης. Στη Βιονευρολογική, παρατηρούμε ότι αυτή είναι πολύ πιο έντονη σε διάφορα εκφυλιστικά νοσήματα και μάλιστα το χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν μπορεί να εξισορροπηστεί από το άνοιγμα των οφθαλμών . Δηλαδή, ακόμη και όταν ο ασθενής έχει επίγνωση του περιβάλλοντος τριγύρω του οπτικού χώρου, δεν μπορεί να βαδίσει σωστά, γιατί πέρα από ότι δε λαμβάνει πληροφορίες κυρίως από τα πόδια για τη θέση του σώματος, δεν μπορεί να συνεκτιμηθεί και ο χώρος που βλέπει.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Κράμπες και γενικευμένες δυστονίες
Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ιατρικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, όπως βλέπουμε και εδώ σε ασθενείς στη Βιονευρολογική, ο συνδυασμός κράμπας και δυστονίας Περισσότερα...



Οι περιοχές του εγκεφάλου που αναγεννώνται ταχύτερα
Στον εγκέφαλο υπάρχει διαχωρισμός περιοχών και νευρωνικών τόξων ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit