• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Συμπτώματα της υπνικής παράλυσης

Συμπτώματα της υπνικής παράλυσης

Τα συμπτώματα της υπνικής παράλυσης μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανένας πολύ συγκεκριμένα, αρχίζοντας από ένα αίσθημα της διαταραχής της κίνησης με μια έντονη πίεση σε λαιμό, στήθος και στομάχι. Κατά κανόνα συνοδεύονται από φόβο και τρόμο, ταχυκαρδία και το άκουσμα θορύβων. Αρκετοί ασθενείς αναφέρουν ένα κούνημα του κρεβατιού και την εμφάνιση πνευμάτων η δαιμόνων έχοντας παράλληλα αίσθημα ότι χάνουν την πραγματικότητα και έρχονται σε μια κατάσταση ανεξέλεγκτη για αυτούς. Βέβαια το σύνολο των συμπτωμάτων, έτσι όπως περιγράφεται εδώ, συμβαίνει σε καταμετρικές έρευνες που έχουν γίνει σε ασθενείς που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Αυτισμός, αφωνία, υπόδειξη
Υπάρχουν παιδιά που αργούν να μιλήσουν ή μιλάνε λίγο ή καθόλου. Περισσότερα...



Το «ασυμπτωματικό» Alzheimer
Χαρακτηριστικό της νόσου του Alzheimer και πολλών άλλων μορφών άνοιας είναι ότι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο και γενικά στο νευρικό σύστημα υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργώντας προβλήματα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τον ασθενή. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit