• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι σημαίνει «άρρωστο» συμπαθητικό νευρικό σύστημα;

Τι σημαίνει «άρρωστο» συμπαθητικό νευρικό σύστημα;

Τι σημαίνει «άρρωστο» συμπαθητικό νευρικό σύστημα;

Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα κατέχει μια πολύ σπουδαία θέση στη λειτουργία του εγκεφάλου και γενικά του σώματος του ανθρώπου.

Είναι αυτό το σύστημα που, μέσα από νευρικά τόξα και απολήξεις σε όλο το σώμα, κατευθύνει την ετοιμότητα και την εγρήγορση του ατόμου.

Η κακή λειτουργία σημαίνει ότι έχουμε απώλεια σε αυτόν τον τομέα και γενικά μια κατάσταση καταβολής. Αυτό παρουσιάζεται σε πολλές ασθένειες και ερευνάτε με σύγχρονα διαγνωστικά τεστ και νευροφυσιολογικά μηχανήματα .


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Tο περιβάλλον: εχθρός ή φίλος;
Στη Βιονευρολογική, «ψάχνοντας» το ιστορικό όλων αυτών των ασθενών που φτάνουν με διάφορες καταστάσεις πανικού, κατάθλιψης, νευρώσεις και άλλες ψυχικές διαταραχές στο ιατρείο για εξέταση, έχουμε διαπιστώσει ότι τις περισσότερες φορές η απαρχή όλων αυτών των συνδρόμων είναι καταστάσεις διαταραχής του περιβάλλοντος, οι οποίες «προσλαμβάνονται» αρνητικά από τον ασθενή Περισσότερα...



Παρανοειδείς ιδέες και ο ερυθηματώδης λύκος
Οι παρανοειδείς ιδέες χαρακτηρίζουν υπάρχοντα βιώματα με παρανοϊκή ερμηνεία ή διασύνδεση Περισσότερα...



Ημιαλγίες μετά από νάρκωση
Μετά από νάρκωση, πολύ τακτικά ορισμένοι ασθενείς, και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν υποστεί νάρκωση με αλοθάνη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίζουν πυρετικά επεισόδια και ταυτόχρονη μυαλγία σε πολλά σημεία του σώματος Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 6/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit