• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η έκρηξη και η ρύθμιση του συναισθήματος

Η έκρηξη και η ρύθμιση του συναισθήματος

Η έκρηξη και η ρύθμιση του συναισθήματος

Μέσα στον εγκέφαλο και ιδιαίτερα στην περιοχή του μετωπιαίου λοβού και της αμυγδαλής έχουμε ένα νευρωνικό τόξο, το οποίο είναι θεωρητικά ένα δίπολο ρύθμισης συναισθημάτων.

Ενώ η αμυγδαλή μαζί με τον ιππόκαμπο είναι υπεύθυνοι για την έκρηξη του συναισθήματος, ο μετωπιαίος λοβός είναι αυτός που ρυθμίζει την «ένταση» του, την έκφραση του και κυρίως την ανταπόκριση που δίνει στο περιβάλλον.

Κατανοώντας αυτό εδώ το πράγμα, σε όλες τις ψυχικές ή νευρολογικές ασθένειες που έχουμε διαταραχές, αυτό μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε εάν αυτά τα παθολογικά συναισθήματα έχουν την ανταπόκριση στις γνωστές εγκεφαλικές περιοχές που τα ρυθμίζουν και μπορούμε συντονίζοντας τις διάφορες θεραπευτικές πρακτικές να επαναφέρουμε την κατάστησα στα σωστά όρια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H πρώιμη επιληψία στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ένα ουσιαστικό πρόβλημα των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων είναι ότι παρουσιάζονται, αμέσως μετά τον τραυματισμό, επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα έντονες και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, διότι ο κίνδυνος περιπλοκών είναι πάρα πολύ μεγάλος Περισσότερα...



Εγκεφαλοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα των εγκεφαλοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Περισσότερα...



Η καθημερινή αντιμετώπιση της θλίψης
Υπάρχει ένα γεγονός, το οποίο κάθε γιατρός, ιδιαίτερα ψυχίατρος, το βρίσκει αντιμέτωπο σε καθημερινή πραγματικότητα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit