• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διαταραχές μεταβολισμού και ομοιόστασης

Διαταραχές μεταβολισμού και ομοιόστασης

Διαταραχές μεταβολισμού και ομοιόστασης

Η ύπαρξη της ζωής του ατόμου βασίζεται σε ένα συντονισμό, «κατευθυνόμενο» από το κεντρικό νευρικό σύστημα του μεταβολισμού και της ομοιόστασης .

Μεταβολισμός είναι το ισοζύγιο μεταξύ αναβολισμού και καταβολισμού του οργανισμού . Δηλαδή, του ισοζυγίου που ρυθμίζει τί μπαίνει ή βγαίνει στον οργανισμό και τί ενεργειακά αποθέματα του αφήνει. Η ομοιόσταση είναι αυτή η λειτουργία που με τη σειρά της εξισορροπεί τα ενεργειακά αποθέματα του οργανισμού μεταξύ ατόμου και περιβάλλοντος.

Διαταραχές που προκύπτουν και στα δυο αυτά σκέλη, έχουν σαν αποτέλεσμα μια σειρά από νευροψυχιατρικές διαταραχές και νοσήματα, τα οποία για να αποφύγουμε πάντα πρέπει να εξετάζουμε, διεξοδικά, ομοιόσταση και μεταβολισμό.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Εγκεφαλική δομή και συνείδηση
Η όλη συνείδηση «παράγεται» μέσα από κυκλώματα του εγκεφάλου Περισσότερα...



Στυτικές διαταραχές της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως έχουν δείξει οι παρατηρήσεις μας στη Βιονευρολογική και οι χρόνιες έρευνες για το θέμα αυτό, συχνά εμφανίζει στους ασθενείς στυτικές διαταραχές Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit