• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Φάρμακα ύστερα από «γονιδιακή» υπόδειξη

Φάρμακα ύστερα από «γονιδιακή» υπόδειξη

Φάρμακα ύστερα από «γονιδιακή» υπόδειξη

Στη Βιονευρολογική άρχισαν και εμφανίζονται οι πρώτοι ασθενείς, οι οποίοι ακολουθούν μια εξατομικευμένη θεραπεία , μετά από την ανάλυση του γονιδιώματος τους.Η ανάλυση αυτή δείχνει κάποια βιο-σήματα , τα οποία μπορούν να προδικάσουν την εξέλιξη μιας ασθένειας, ανάλογα με το γονιδιακό προφίλ του ασθενούς.

Αυτά πλέον τα σήματα συγκεντρώνονται, αναλύονται και ως εκ τούτου, κατόπιν δίνονται για την παρασκευή ειδικών φαρμάκων που χτυπάνε την παθολογική δραστηριότητα ακριβώς στο στόχο. Πρόκειται για μια εξατομικευμένη θεραπεία και αρχή μιας νέας εποχής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αίσθηση της αδυναμίας είναι ανάγκη μιας νευρολογικής εξέτασης
Οπωσδήποτε οι ασθενείς με αίσθημα καταβολής και γενικά αδυναμίας μέλους του σώματος ή ολόκληρου του κορμιού ή ακόμη και με απλό αίσθημα καταβολής καταφεύγουν στον γιατρό τους. Περισσότερα...





Ο πόνος και οι ανήσυχες κνήμες
Έχουμε δει στη Βιονευρολογική, τακτικά ένα συνδυασμό άλγους με μια ανησυχία στα κατώτερα άκρα, ιδιαίτερα όταν είναι στην καθιστική θέση ή στην κατάκλιση Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit