• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τα biofeedback στην θεραπεία της επιληψίας

Τα biofeedback στην θεραπεία της επιληψίας

Τα biofeedback στην θεραπεία της επιληψίας

Η επιληψία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης Ιατρικής. Μέχρι την τελευταία πενταετία υπήρχε μια έντονη προσπάθεια εύρεσης νέων θεραπευτικών λύσεων , κυρίως στο φαρμακευτικό τομέα.

Εντελώς ξαφνικά έχουμε, όπως έχουμε δει και εδώ στη Βιονευρολογική, «την εισβολή» της τεχνικής των biofeedbback στις περιπτώσεις διάγνωσης της επιληψίας, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος. Το νέο στην περίπτωση αυτή είναι ότι, για πρώτη φορά, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα, οι ίδιοι να «τσεκάρουν» και να επηρεάζουν τις επιληπτικές τους κρίσεις.

Δηλαδή, για πρώτη φόρα, οι επιληπτικές κρίσεις συνειδητοποιούνται και βιώνονται από τον ίδιο ασθενή, έτσι που να γνωρίζει ο ίδιος με το τί έχει να κάνει. Η δυνατότητα που του παρέχεται, δηλαδή, είναι να συμμετέχει ο ίδιος ενσυνείδητα στη θεραπεία του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι αυτό που καθυστερεί την έγκυρη διάγνωση της επιληψίας στα παιδιά;
Πρώτα από όλα η φύση της ίδιας της ασθένειας. Πολλές φορές η μορφή των επιληπτικών κρίσεων, η αλλαγή της κλινικής εικόνας που παρουσιάζεται από παιδί σε παιδί και ίσως παίζει μεγάλο ρόλο η άγνοια επί του γεγονότος, τόσο από τους γονείς, όσο και η μη σωστή εκτίμηση από τους ειδικούς Περισσότερα...





Διαταραχές ύπνου και νόσος του Parkinson
Η νόσος του Parkinson αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικές κλινικές εικόνες που αρχίζει κατά κύριο λόγο με διαταραχές του ύπνου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit