• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νυχτερινοί εφιάλτες και παιδιά

Νυχτερινοί εφιάλτες και παιδιά

Νυχτερινοί εφιάλτες και παιδιά

Όταν ένα παιδί παρουσιάζει με τακτική συχνότητα το πρόβλημα κάποιου νυχτερινού εφιάλτη, και ιδιαίτερα όταν αυτός είναι συγκεκριμένου τύπου, από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, γνωρίζουμε ότι αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε μια διαγνωστική «επεξήγηση».

Η διαγνωστική αυτή «επεξήγηση» έχει σχέση, κυρίως, με την κατάσταση του παιδιού και με τον έλεγχο της ηλεκτροεγκεφαλογραφικής δραστηριότητας του.Πολλές φορές, στις πολύωρες αυτές καταγραφές εκπλησόμεθα από ευρήματα, τα οποία δεν περιμέναμε να δούμε και τα οποία είναι και τα γενεσιουργά αίτια των εφιαλτικών καταστάσεων .

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται οπωσδήποτε η συνδρομή ειδικών γιατρών και ολοκληρωμένες νευρολογικές διαγνώσεις, προκειμένου να λυθεί και το θέμα της αγωγής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Βλέπω, αισθάνομαι, περπατάω
Η βάδιση, ισορροπία και η στάση του ανθρώπου στο χώρο είναι μια σύνθετη λειτουργία που βασικά χρειάζεται τρεις παραμέτρους, προκειμένου να επιτευχθεί χωρίς προβλήματα Περισσότερα...





Εμβοές και ηχητικά φιλτραρίσματα
Στον εγκέφαλο υπάρχει ένα νευρωνικό τόξο μεταξύ θαλάμου, υποθαλάμου και μεταίχμιου που δημιουργεί ένα δίχτυ φιλτραρίσματος τόσο των ήχων του περιβάλλοντος όσο και των «εσωτερικά» παραγομένων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit