• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι εστιακές επιληπτικές κρίσεις στο παιδί

Οι εστιακές επιληπτικές κρίσεις στο παιδί

Οι εστιακές επιληπτικές κρίσεις στο παιδί

Πάντοτε στις εστιακές επιληπτικές κρίσεις , το δύσκολο για ένα γιατρό και αρκετά «αδιερεύνητο» είναι να βρει την έκταση που έχει αυτό το πρόβλημα στον εγκέφαλο. Στον εγκέφαλο, αυτό χαρακτηρίζεται από τα οξέα ή αιχμηρά κύματα στο εγκεφαλογράφημα , σε εκείνο το σημείο ακριβώς, όπου συμβαίνει το παθολογικό γεγονός.

Όταν, όμως, η έρευνα γίνεται με πολυγραφική διαδικασία, δηλαδή έχουμε πολύωρη καταγραφή και ιδιαίτερα κατά τον ύπνο, τότε είναι δυνατόν να παρουσιαστούν και άλλες εστίες τέτοιων εκφορτώσεων και έτσι να έχει ο κλινικός γιατρός τη δυνατότητα να δει όλη την έκταση του προβλήματος και να μπορέσει να δώσει την αγωγή που επιβάλλεται, προκειμένου να έχει άμεσα, θεραπευτικά αποτελέσματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Παιδικά τραύματα και πώς ο εγκέφαλος διορθώνει τις βλάβες του
Στη Βιονευρολογική τυχαίνει να έχουμε μια σειρά νευροφυσιολογικών εξετάσεων, για πολλά παιδιά τα οποία έχουν υποστεί κακοποιήσεις ή είχαν άσχημα παιδικά χρόνια ή αρνητικά βιώματα της παιδικής ηλικίας Περισσότερα...



Κατανομή της ενέργειας στον εγκέφαλο και δυσφασία
Όταν έχουμε μια εγκεφαλική λειτουργία υπό έλεγχο, όπως έχουμε μάθει στη Βιονευρολογική, αυτό που πρέπει πρώτα να εξετάζουμε είναι αν ο εγκέφαλος έχει ενέργεια να διεκπεραιώσει αυτή τη λειτουργία Περισσότερα...



Δεισιδαιμονία: μια έκφραση συνειδησιακής διαταραχής
Πριν από χιλιετηρίδες, αλλά ακόμη μέχρι και σήμερα δεισιδαιμονίες κυριαρχούν σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit