• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι χιτώνες των εγκεφαλικών αγγείων

Οι χιτώνες των εγκεφαλικών αγγείων

Οι χιτώνες των εγκεφαλικών αγγείων

Τα εγκεφαλικά αγγεία είναι πάντοτε ομαλά, το μεγάλο «χτυποκάρδι» όλων των νευρολόγων, όταν έχουν να κάνουν με διάφορα νευρολογικά, και κυρίως από το κεντρικό νευρικό σύστημα, σύνδρομα. Μάλιστα, υπάρχει και η εντύπωση ότι η κακή αγγειακά φροντίδα και η αιμάτωση των νεύρων έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές τα επακόλουθα των νευρολογικών συνδρόμων. Τα αγγεία, λοιπόν, του εγκεφάλου και γενικά γύρω από τα νεύρα, αποτελούνται από τρεις χιτώνες, έσω, μέσω και έξω χιτώνα που έχουν μια βάση ενδοθηλιακά κύτταρα και κολλαγόνο. Είναι ουσίες που μπορούν να επηρεαστούν από πολλούς παράγοντες, από λοιμώξεις, μέχρι και δηλητηριάσεις και να έχουμε προβλήματα τόσο στα τοιχώματα των αγγείων, όσο και σε μερικά σημεία αυτών, έτσι που να δημιουργηθούν ισχυρά προβλήματα που έχουν σαν αποτέλεσμα το νευρολογικό σύνδρομο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Το επίπεδο συνείδησης στα θετικά συμπτώματα της σχιζοφρένειας
Ένα κλινικός γιατρός, που ασχολείται με ασθενείς με σχιζοφρένεια, πρέπει τόσο υποκειμενικά όσο και αντικειμενικά (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) να εξετάζει τα διάφορα συμπτώματα της κλινικής εικόνας, σε σχέση με το επίπεδο συνείδησης του ασθενούς Περισσότερα...



Κροταφική επιληψία και επιθετικότητα
Η επιληψία έχει πάρα πολλές μορφές που είναι από τελείως ανώδυνες μέχρι και άκρως επικίνδυνες. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit