• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νευροοικονομία

Νευροοικονομία

Νευροοικονομία

Τα τελευταία χρόνια πλέον πάρα πολύ δυναμικά και ύστερα από νέες ανακαλύψεις στον τομέα της νευροψυχιατρικής και νευροφυσιολογίας, ιδιαίτερα με την ανακάλυψη της ψηφιακής μαγνητικής δραστηριότητας ήρθανε καινούργιες γνώσεις ότι αφορά στην αντίδραση του ανθρώπου πάνω σε οικονομικά πράγματα και καταστάσεις.

Έτσι λοιπόν, βρέθηκε ότι κατά πρώτο λόγο σε όλες τις οικονομικές αναταραχές, διαταραχές και αναταράξεις, αυτό που λέμε αγορά ή αγορές κύριο ρόλο παίζει η ψυχολογία του ανθρώπου και όχι έτσι αοριστίες σαν κάποιο απλό ψυχικό φαινόμενο, αλλά «οργανωμένα» σαν λειτουργία ή δυσλειτουργία του εγκεφάλου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η θλίψη και το άνοιγμα ενός καινούργιου κεφαλαίου
Η θλίψη είναι κάτι σαν τη βροχή. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πότε ακριβώς θα έρθει, τι ένταση θα έχει και πόσο θα τον «μουσκέψει» Περισσότερα...



Μηνιγγιώματα και μεταστάσεις
Στην περίπτωση που εντοπίζουμε σε έναν ασθενή εγκεφαλικά μηνιγγιώματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, σε ότι αφορά την «έκταση» του προβλήματος Περισσότερα...



Πώς πρέπει να μεταχειριζόμαστε τους ψυχαναγκασμούς;
Όπως κάθε ψυχιατρική διαταραχή και το θέμα των ψυχαναγκασμών θέλει ειδική αντιμετώπιση Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 9/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit