• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί άργησε να καθιερωθεί τόσο το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα;

Γιατί άργησε να καθιερωθεί τόσο το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα;

Γιατί άργησε να καθιερωθεί τόσο το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα;

Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, δυο είναι οι λόγοι που το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και δη το πολύωρης καταγραφής δεν είναι πλέον ρουτίνα, σε όλα τα νοσοκομεία και σε πάρα πολλές ειδικότητες που είναι παραπάνω από αναγκαίο. Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι πολλοί συνάδελφοι δεν ακολούθησαν ή δεν παρακολούθησαν ή δεν έτυχε να αντιληφθούν την εξέλιξη που είχε η ψηφιακή τεχνολογία πάνω στο εγκεφαλογράφημα και τις «άπειρες», κυριολεκτικά, δυνατότητες που δίνει για διάγνωση και θεραπευτική αγωγή.

Το δεύτερο είναι, και αυτό πάρα πολύ ουσιαστικό, ότι οι νευροψυχολόγοι περισσότερο στρέφονται σε ψυχολογικά τεστ ή ευρήματα ή τρόπους θεραπείας, προτού γίνει η προσέγγιση με το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Ωστόσο, η γνωστική προσέγγιση είναι εξίσου ψυχρή και με εκείνη του συμπεριφορισμού . Ενώ στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα μιλάμε για νοητικές λειτουργίες που τις καταγράφουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πρόκειται για μια καινούργια διάσταση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πότε χάνεται η ελπίδα για θεραπεία στη σκλήρυνση κατά πλάκας;
Τουλάχιστον από τη δική μας πείρα στη Βιονευρολογική και με τους εκατοντάδες ασθενείς που περιθάλπουμε κάθε μέρα, είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ Περισσότερα...



Οι υποδοχείς D2 και η σχιζοφρένεια
Σχεδόν στο μέσο του εγκεφάλου, και στα δυο ημισφαίρια υπάρχουν τα λεγόμενα βασικά γάγγλια Περισσότερα...



Ανοσοποιητικό σύστημα και αντίσταση στην ινσουλίνη
Ψάχνοντας με επιμέλεια τα ιστορικά των ασθενών, που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει λόγω νευροψυχιατρικών παθήσεων από τη Βιονευρολογική, με γνώμονα τη συμπεριφορά της αντίστασης στην ινσουλίνη, πιστοποιήσαμε ότι, σε πάρα πολλές καταστάσεις, η λειτουργία αυτή της αυξημένης αντίστασης στην ινσουλίνη είναι και η γενεσιουργός αιτία αυτών των ανοσολογικών αποκλίσεων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit