Το συνδρομο της «Ντολτσε βιτα» - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ «ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ»
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το σύνδρομο της «Ντόλτσε βίτα»

Το σύνδρομο της «Ντόλτσε βίτα»

Το σύνδρομο της «Ντόλτσε βίτα»

Είναι αυτή η κατάσταση που χαρακτηρίζει ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μετά τη συνταξιοδότηση τους παρουσιάζουν ξαφνικά μια απότομη πτώση και μια αδιαφορία, σε ότι αφορά τον υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας που είχαν στα προηγούμενα χρόνια.

Η απότομη αποκοπή της καθημερινότητας και της δραστηριότητας τους από συγκεκριμένους στόχους δημιουργεί αυτό το φαινόμενο και πολλές φορές είναι και «προοίμιο» σαν πρόδρομο σύνδρομο της άνοιας. Είναι σαν να λέμε η κοινωνική «συμβουλή» για την όλη παθογένεια που αρχίζει και από την αδιαφορία πηγαίνει στην αμνησία και στον περιορισμό των κοινωνικών ενδιαφερόντων.

Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις, η συμπεριφορά του χαρακτήρα πρέπει να αναλύεται και να λαμβάνεται και υπόψη μια πιθανή «ντόλτσε βίτα» που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα «τικ»
Τα «τικ», όπως όλοι τα γνωρίζουμε, είναι μυϊκές συσπάσεις που προκαλούν διάφορες κλινικές εκφράσεις Περισσότερα...



Η στροφή της κεφαλής
Πάρα πολλές ασθένειες, όπως παραδείγματος χάρη τα συνηθισμένα αυχενικά σύνδρομα, ραιβόκρανα, εξωπυραμιδικές βλάβες κ.τ.λ. προκαλούν διαταραχές στη στροφή της κεφαλής. Περισσότερα...



Τι είναι τα «δενδρικά» κύτταρα;
Μια καινούργια ανακάλυψη, η οποία έφερε και το βραβείο Νόμπελ για το Ραλφ Στάινμαν, είναι η ανακάλυψη των «δενδρικών» κυττάρων στον εγκέφαλο Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit