• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η πυκνοεπιληψία

Η πυκνοεπιληψία

Η πυκνοεπιληψία

Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται η μορφή αυτών των επιληπτικών κρίσεων που εμφανίζουν μικρές ή μεγάλες κρίσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου, όσο και της ημέρας.

Επειδή η εμφάνιση των κρίσεων και η συχνότητα τους είναι ποικίλη, σε ότι αφορά εμφάνιση και ένταση, επιλέχθηκε για αυτήν διεθνώς ο Ελληνικός όρος «πυκνοεπιληψία».

Τη μορφή της πυκνοεπιληψίας την έχουμε σε μεγαλύτερο από 10% ποσοστό των επιληπτικών ασθενών. Είναι δύσκολη, χρειάζεται σαφής διαφοροδιάγνωση, που απαιτεί κλινική εμπειρία και άμεση θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Επιληψία και 21ος αιώνας
Ήδη διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και αυτή η χρονική διαδρομή χαρακτηρίζεται από την εντατική έρευνα που αφορά τις νευροεπιστήμες και πιο συγκεκριμένα έχει ονομαστεί ως «η δεκαετία του εγκεφάλου». Περισσότερα...



Τα μηνιγγιώματα και η αιμάτωση τους
Τα μηνιγγιώματα είναι ογκώδη μορφώματα, κατά την πορεία της αραχνοειδούς μεμβράνης του κρανίου Περισσότερα...



To «αξίωμα» του Κερτ Λέβιν
Ο Κερτ Λέβιν στη δεκαετία του τριάντα και σαράντα ήταν από τις μεγάλες προσωπικότητες της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit