• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Στην επιληψία ο ύπνος είναι διαφορετικός

Στην επιληψία ο ύπνος είναι διαφορετικός

Στην επιληψία ο ύπνος είναι διαφορετικός

Τα τελευταία χρόνια, το πολύωρο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα μαζί με καταγραφή και των σταδίων ύπνου έχει γίνει ρουτίνα. Εδώ στη Βιονευρολογική που διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις για κάτι τέτοιο, οι καταγραφές είναι εύκολες και μπορούμε να τις έχουμε επαναλαμβανόμενες σε πολλές μορφές ασθενειών, όπως π.χ. επιληψίες.

Με τις μελέτες αυτές διαπιστώσαμε ότι ο ύπνος στην επιληψία είναι διαφορετικός από ότι στους υγιείς. Διαφέρει τόσο στο «βάθος» όσο και στη διάρκεια των διαφόρων σταδίων του ύπνου. Μελετώντας αυτές τις διαφορές αποκομίζουμε σαφή διαγνωστικά στοιχεία, παράλληλα με τον εντοπισμό θεραπευτικών δυνατοτήτων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι είναι οι αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες;
Οι αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες είναι συγγενείς ανωμαλίες των ενδοκρανιακών αγγείων Περισσότερα...



Ο ύπνος και ο Σοπενχάουερ
Ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος του 19ου αιώνα Σοπενχάουερ πρόσφερε μία ερμηνεία για τον ύπνο και τη σχέση του με το ανθρώπινο σώμα˙ παρομοιάζει τη λειτουργία του ύπνου μ’ αυτήν του μηχανισμού ενός ωρολογίου. Περισσότερα...



Η σχέση των αντικαρδιολιπινικών αντισωμάτων με την κλινική εικόνα
Σε παρατηρήσεις που έχουμε κάνει στη Βιονευρολογική, έχουμε διαπιστώσει ότι αυξημένα επίπεδα αντικαρδιολιπινικών αντισωμάτων εμφανίζονται συχνά σε ασθενείς που πέρα των νευρολογικών παθήσεων έχουν και σχέση με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit