• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το «ελαστικό» εγώ

Το «ελαστικό» εγώ

Το «ελαστικό» εγώ

Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει σε ασθενείς διαφόρων παθήσεων ξαφνικές αλλαγές της προσωπικότητας και συγκεκριμένα να εκφράζονται με διαταραχές του εγώ.

Βλέπουμε ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι τόσο απότομα, όσο και αργά. Δηλαδή, υπάρχει μια ελαστικότητα της έννοιας «εγώ», η οποία με την εξέλιξη του χρόνου παρουσιάζει αυξομειώσεις προς το αρνητικό ή θετικό.

Σε ότι αφορά ιδιαίτερα κλινικές καταστάσεις, η προσωπικότητα είναι ένας καθρέφτης, ακόμη και αυτών που πάσχουν από σωματικά άλγη ή έχουν ψυχοσωματικές ασθένειες σε εξέλιξη, όπως π.χ. διάφοροι καρκίνοι, χρόνιοι πόνοι, διαταραχές από το περιβάλλον, ακόμη και αλλεργίες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το Κέιμπριτζ και η σκλήρυνση κατά πλάκας στην Πάτρα
Την τελευταία δεκαετία του αιώνα, στην περιοχή του Κέιμπριτζ μία νέα εξέλιξη στα μονοκλωνικά αντισώματα ήταν η μεγάλη ελπίδα για τη μη εμφάνιση εξάρσεων ή επεισοδίων στη νόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας˙ το αντίσωμα της φινγκολιμόδης που η σύνθεση του θα έδινε τη δυνατότητα στο ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντος να αναπτύξει μερική ή ολική ανοσία στη νόσο. Περισσότερα...





Είναι η κακή πρόγνωση στα απομυελινωτικά νοσήματα, καθεστώς;
Σε καμία περίπτωση. Η πείρα μας στη Βιονευρολογική έδειξε ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη και όταν υπάρχει ένα μεγάλο νούμερο ασθενών με την ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας , υπάρχει μια διαφορετική πορεία σε ότι αφορά την τυχόν χειροτέρευση της νόσου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit