• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H φλεγμονή και η πτώση της ακοής

H φλεγμονή και η πτώση της ακοής

H φλεγμονή και η πτώση της ακοής

Πάρα πολύ τακτικά, ιδιαίτερα στις παιδικές ηλικίες έχουμε, κατά καιρούς, την εμφάνιση μιας προοδευτικής ή απότομης πτώσης της ακοής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια σωστή καταγραφή του ιστορικού της ασθένειας και ένας απλός έλεγχος στο αυτί μπορεί να πιστοποιεί την ύπαρξη μια φλεγμονής.

Ιδιαίτερα στα παιδιά με τη μορφή της κυψελίτιδας ή χολοστεατώματος είναι πολύ συχνή. Ο μεγάλος κίνδυνος που συμβαδίζει με μια εξέλιξη της νοσηρής αυτής κατάστασης είναι η αμέλεια.

Όταν διαπιστωθεί μια τέτοια παθολογική διαδικασία, η άμεση αγωγή, δηλαδή ο καθαρισμός και η αντιβίωση, είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις που μπορούν να φτάσουν και στο επίπεδο εγκεφαλικών δυσλειτουργιών.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η σημασία της επανανεύρωσης στον κινητικό νευρώνα
Στη δεκαετία του εβδομήντα έγινε μια πολύ εντατική προσπάθεια στη διερεύνηση της παθολογικής εξέλιξης του συνδρόμου του κινητικού νευρώνα Περισσότερα...



Περιοδική απώλεια της ακοής και εμβοές
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο εκτεταμένος ωτορινολαρυγγολογικός έλεγχος σε περιπτώσεις μείωσης της ακοής και ιλίγγων δεν αποδεικνύει τίποτε Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit